ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η μεγάλη εκκρεμότητα των led

Εικόνα του άρθρου Η μεγάλη εκκρεμότητα των led
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/03/2024, 09:12
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένας χρόνος κοντεύει να κλείσει από την υπογραφή της σύμβασης για την αναβάθμιση του οδοφωτισμού (led) μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών και του ανάδοχου σχήματος TEΡΝΑ-Fotagonled. Η σύμβαση είχε υπογραφεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Δημήτρη Παπαγεωργίου τον Μάιο του 2023. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει η αντικατάσταση ούτε μίας λάμπας.

Η δημοτική αρχή του Θωμά Μπέγκα, η οποία από τη θέση της αντιπολίτευσης είχε καταγγείλει τη σύμβαση χαρακτηρίζοντας την «λεόντεια». Με την ανάληψη των καθηκόντων της προχώρησε σε αξιολόγηση της σύμβασης με την προσδοκία επαναδιαπραγμάτευσης των όρων της με το ανάδοχο σχήμα.

Κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν ο πρώην δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου αυτός που αναρωτήθηκε τι γίνεται με τη σύμβαση.

Η απάντηση προς τον κ. Παπαγεωργίου ήρθε από τον δήμαρχο κ. Μπέγκα, ο οποίος ανακοίνωσε ότι τα led θα συζητηθούν αναλυτικά στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. «Όλες οι παράμετροι της συγκεκριμένης σύμβασης θα είναι σε πλήρη γνώση του σώματος για να λάβουμε συλλογικές αποφάσεις και όχι μονομερείς οι οποίες λήφθηκαν από την ενισχυμένη πλειοψηφία που σας έδωσε ο νόμος Θεοδωρικάκου στην Οικονομική Επιτροπή» είπε.

Ο κ. Μπέγκας δεν άνοιξε τα χαρτιά του περισσότερο. Και φυσικά το μεγάλο ερώτημα είναι: σε ποιο ζήτημα ακριβώς θα χρειαστούν «συλλογικές αποφάσεις». 

Υπενθυμίζεται ότι το κόστος της σύμβασης ανέρχεται σε 18.997.000 ευρώ (με ΦΠΑ) –η ένωση εταιριών (ποσοστό συμμετοχής 50% για την καθεμία) είχε δώσει έκπτωση μόλις 1%. Με την υπογραφή της σύμβασης, δεσμεύονται τα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου Ιωαννιτών για 12 χρόνια. Το έργο προβλέπει την τοποθέτηση 17.624 τηλεδιαχειριζόμενων φωτιστικών Led.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back