ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Lancia επιστρέφει στην ευρωπαϊκή αγορά

Εικόνα του άρθρου H Lancia επιστρέφει στην ευρωπαϊκή αγορά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/11/2023, 19:48
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τον Φεβρουάριο του 2024 αναμένεται η Lancia να αποκαλύψει το νέο της μικρό αυτοκίνητο Ypsilon, το πρώτο από τα τρία νέα premium μοντέλα που υπόσχεται η αυτοκινητοβιομηχανία στο πλαίσιο ενός πολυετούς σχεδίου επανεκκίνησης, σύμφωνα με το οποίο θα πωλεί και πάλι οχήματα εκτός Ιταλίας.

Αφού συρρικνώθηκε σε ένα μόνο μοντέλο στην εγχώρια αγορά της, η 117 ετών μάρκα, μέλος της Stellantis, έχει επίσης σχέδια για ένα μεσαίο crossover το 2026 και ένα compact hatchback το 2028, και τα δύο πλήρως ηλεκτρικά.

Το νέο Ypsilon θα παρουσιαστεί αρχικά ως μια πλήρως ηλεκτρική, περιορισμένη έκδοση 1.906 μονάδων, ανέφερε η Lancia σε ενημερωτικό δελτίο.

Το αυτοκίνητο θα αρχίσει να πωλείται στην Ιταλία πριν από το καλοκαίρι του επόμενου έτους και θα είναι επίσης διαθέσιμο σε μια ήπια υβριδική έκδοση. Οι πωλήσεις σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές θα ακολουθήσουν.

Το νέο Ypsilon θα κατασκευάζεται στη Σαραγόσα της Ισπανίας, στην ίδια πλατφόρμα με πολλά άλλα μοντέλα της Stellantis, όπως το Jeep Avenger, το Fiat 600, τα 208 και 2008 της Peugeot και τα Mokka και Corsa της Opel.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back