ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η "Κραυγή"... του Κατσικά σε video με lego

Εικόνα του άρθρου Η "Κραυγή"... του Κατσικά σε video με lego
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/06/2016, 12:27
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια ιδιαίτερη βραδιά ειναι για την εκπαιδευτική κοινότητα του Κατσικά -δασκάλους, μαθητές και γονείς- η Δευτέρα 13 Ιουνίου.

Στις 8 το βράδυ, στον πολιτιστικό πολυχώρο "Δ. Χατζής", στα παλιά σφαγεία, το Δημοτικό Σχολείο Κατσικά και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων θα παρουσιάσουν την ταινία μικρού μήκους "Κραυγή" και θα βραβεύσουν τους μαθητές που συμμετείχαν στη δημιουργία της. 

Παράλληλα, θα γίνει έκθεση εικαστικών δημιουργιών από την Ε' τάξη του σχολείου.
Το Δημοτικό Σχολείο Κατσικά με την animation "Κραυγή" πέτυχε να διακριθεί τον Μάρτιο στον διεθνή μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους "Ένας πλανήτης-Μια ευκαιρία". Τη διάκρισή του την οφείλει κυρίως στο τραγούδι που "ντύνει" την ταινία.


Από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του το animation «Κραυγή» αγαπήθηκε από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας στην Ελλάδα λόγω του επίκαιρου μηνύματός του στο θέμα των προσφύγων.

Μέσα από αυτό το animation και σε ένα "πάντρεμά" του με το ποίημα της Κενυάτισσας ποιήτριας Ουαρσάν Σάιρ με τίτλο "HOME" που έχει θέμα τους πρόσφυγες οι μαθητές περνούν το μήνυμά τους. Άνθρωποι εγκαταλείπουν τη χώρα τους επειδή απειλείται η ζωή τους ή επειδή καταπατούνται θεμελειώδεις ελευθερίες και θρησκευτικά ή πολιτικά τους δικαιώματα. 

Αλλά και στη χώρα ασύλου οι πρόσφυγες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καθημερινή τους ζωή από τις προκαταλήψεις των γηγενών κατοίκων. Η εκδήλωση της Δευτέρας γίνεται σε μια περίοδο που οι πρόσφυγες βρίσκονται πια στο "σπίτι" των μαθητών και των δασκάλων που δημιούργησαν αυτό το ιδιαίτερο βιντεάκι.  


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back