Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η κοινωφελής εργασία φέρνει πεζοδρόμια

Εικόνα του άρθρου Η κοινωφελής εργασία φέρνει πεζοδρόμια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/12/2018, 18:17
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια περιοδεία σε μικρά έργα που εκτελούνται από το εργοτάξιο του Δήμου Ιωαννιτών έκαναν σήμερα ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Νάστος.

Οι παρεμβάσεις αφορούν ανακατασκευή πεζοδρομίων και πλακοστρώσεων-λιθοστρώσεων σε αρκετά σημεία του Δήμου. Κι όλες γίνονται χάρη και στους εργαζόμενους, με οκτάμηνες συμβάσεις, του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

«Αυτό το διάστημα βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη όλα τα συνεργεία που συγκροτήθηκαν από τους εργαζόμενους μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας. Από το Πέραμα μέχρι την Πεδινή και από το Μπιζάνι μέχρι την Παμβώτιδα έχουμε εγκαταστήσει συνεργεία με στόχο στο τέλος του 8μηνου να αλλάξει η εικόνα σε πολλές περιοχές του Δήμου. Στην ίδια λογική κινούμαστε και στο κομμάτι της καθαριότητας η οποία έχει ενισχυθεί αλλά και στο πράσινο. Γίνεται μια συντονισμένη παρέμβαση σε πολλούς τομείς προσπαθώντας να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο την παρουσία των εργαζομένων αυτών. Με μια ισόρροπη κατανομή των συνεργείων που συστήσαμε, θέλουμε να αφήσουμε ένα ποιοτικό αποτύπωμα σε όλα τα σημεία του Δήμου», τόνισε ο κ. Μπέγκας.

Ο δήμαρχος έσπευσε να προλάβει πιθανή κριτική περί προεκλογικών έργων, λέγοντας πως τα έργα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τις επικείμενες εκλογές. «Η αγωνία μας και η πίεση που ασκήσαμε όλοι οι Δήμοι ήταν να ξεκινήσει το πρόγραμμα από την περασμένη άνοιξη για να εκμεταλλευτούμε τον καλό καιρό. Αυτό δεν έγινε, και οι εργαζόμενοι ήρθαν τώρα. Εμείς ήμασταν όμως οργανωμένοι για να έχουμε τη μέγιστη απόδοση» είπε.

Από την πλευρά του ο κ. Νάστος μίλησε για έργα που σε κάποιες περιοχές όπως αυτή του Κάστρου έχουν να γίνουν χρόνια.

«Αυτή τη στιγμή παρεμβαίνουμε σε 22 σημεία με 12 συνεργεία σε όλο σχεδόν το Δήμο. Στόχος μας είναι οι πιο πολυσύχναστες περιοχές, αλλά και όπου υπάρχουν εξειδικευμένες ανάγκες όπως έξω από σχολεία αλλά και στα νοσοκομεία», επεσήμανε.


Οι παρεμβάσεις

Οι εργασίες που έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη από τις 26 Οκτωβρίου, οπότε και ξεκίνησε το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο Ιωαννιτών, είναι οι εξής:

-Ανακατασκευή πεζοδρομίων στις οδού Μελ. Γεωγράφου και Αρχιμανδρειού,

-Ανακατασκευή πεζοδρομίων στη λεωφόρο Μακρυγιάννη (πριν το νοσοκομείο «Χατζηκώστα»

-Πλακοστρώσεις, λιθοστρώσεις σε οδούς εντός του Κάστρου

- Ανακατασκευή πεζοδρομίων επί της λεωφόρου Δωδώνης

-Νέα πεζοδρόμια στον χώρο πάρκινγκ στο θεατράκι της Σκάλας

- Επισκευή πλακοστρώσεων στο Πέραμα

-Επισκευή τοιχίου στο γηπεδάκι επί της οδού Σουλίου

-Επισκευή πεζοδρομίων στις οδούς Πινδάρου, Κατσάρη, Φ. Τζαβέλα, Σταδίου και Γυναικών Πίνδου

-Κατασκευή πεζοδρομίου στην Μπάφρα

-Αντικατάσταση στα πλακάκια της κεντρικής πλατείας

-Εγκατάσταση φρεατίων και εργασίες για την ηλεκτροδότηση του γηπέδου στην Πλατανιά

-Επισκευή τοιχοποιίας στην οδό Καραμανλή

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back