ΚΟΣΜΟΣ

H Kίνα εκδίωξε αμερικανικό πολεμικό πλοίο. Οι ΗΠΑ διαψεύδουν

Εικόνα του άρθρου H Kίνα εκδίωξε αμερικανικό πολεμικό πλοίο. Οι ΗΠΑ διαψεύδουν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/03/2023, 12:27
ΚΟΣΜΟΣ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διέψευσαν τους κινεζικούς ισχυρισμούς ότι ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό εκδιώχθηκε από τα ύδατα γύρω από τα αμφισβητούμενα νησιά Παρασέλ, αφού εισήλθε «παράνομα» στην περιοχή στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη, ο κινεζικός στρατός ανέφερε ότι το αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων πυραύλων USS Milius (φωτογραφία αρχείου) εισέβαλε παράνομα στα χωρικά ύδατα της Κίνας, χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης, υπονομεύοντας την ειρήνη και τη σταθερότητα στην πολυσύχναστη θαλάσσια οδό.

Το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών, ωστόσο, δήλωσε ότι αυτό είναι ψευδές.

«Το USS Milius διεξάγει επιχειρήσεις ρουτίνας στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και δεν εκδιώχθηκε. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να πετούν, να πλέουν και να επιχειρούν όπου το διεθνές δίκαιο το επιτρέπει», ανέφερε ανακοίνωση του 7ου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Τα νησιά Παρασέλ είναι ένα αμφισβητούμενο αρχιπέλαγος που εκτείνεται σε περίπου 7 τετραγωνικά χιλιόμετρα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Η Κίνα έχει de facto τον έλεγχο των νησιών και έχει κατασκευάσει εγκαταστάσεις και φυλάκια, αλλά η Ταϊβάν και το Βιετνάμ διεκδικούν επίσης την ιδιοκτησία τους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back