ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Καμεράτα του πανεπιστημίου στη Μονή Δουρούτης

Εικόνα του άρθρου Η Καμεράτα του πανεπιστημίου στη Μονή Δουρούτης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/06/2017, 16:50
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων διοργανώνει συμφωνική συναυλία με την Καμεράτα, ορχήστρα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τη Δευτέρα 12 Ιουνίου, ώρα 20.30 στον προαύλιο χώρο της Μονής Περιστεράς στη Δουρούτη υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Γιώργου Χλίτσιου. Η Καμεράτα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συγκροτήθηκε τον Μάρτιο του 2016. Τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας ανταποκρίθηκαν με αυξημένο ενδιαφέρον στο κάλεσμα για τη δημιουργία της ορχήστρας. Αποτελείται αποκλειστικά από φοιτητές όλων των τμημάτων και Σχολών του πανεπιστημίου με υψηλό επίπεδο κλασικών μουσικών σπουδών. Αριθμεί συνολικά 25 μέλη και έχει ήδη κάνει αρκετές εμφανίσεις στα Ιωάννινα.

Στη συναυλί, με έργα Antonio Vivaldi, Amadeus Mozart, Gustav Holst, Edvard Grieg και Νίκου Σκαλκώτα, θα συμπράξουν ως σολίστ οι βιολονίστες και μέλη της Καμεράτα Ευγενία Γεωργίου, Ευριπίδης Παππάς και Μαρίνα Βλάχου. Τα έργα του προγράμματος που θα μας παρουσιάσει η Καμεράτα, καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα συμφωνικής μουσικής τριών περίπου αιώνων, που αντιστοιχούν στην προκλασική, κλασική, ρομαντική και σύγχρονη εποχή.

Για τη διευκόλυνση όσων επιθυμούν να παραστούν στην εκδήλωση, το λεωφορείο του πανεπιστημίου θα πραγματοποιήσει δρομολόγιο προς την Πανεπιστημιούπολη, ώρα 20.00 με αφετηρία την Περιφέρεια.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back