ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η κ. Καλογιάννη και οι αποχαιρετισμοί

Εικόνα του άρθρου Η κ. Καλογιάννη και οι αποχαιρετισμοί
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/08/2019, 16:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με έναν απολογισμό των δράσεων που έγιναν επί της θητείας της ως αντιπεριφερειάρχη Ιωαννίνων και ως προέδρου της επιτροπής περιβάλλοντος, χωρικού σχεδιασμού και ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου, αποχαιρέτησε την Περιφέρεια η Τατιάνα Καλογιάννη.

Στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά της κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής ευχαρίστησε, ιδιαίτερα συγκινημένη, τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη, τους περιφερειακούς συμβούλους, τους συνεργάτες της, τους επαγγελματίες δημοσιογράφους και την οικογένειά της. «Με πλήρη διαφάνεια όσον αφορά τα δημόσια δεδομένα με δημοσιότητα όλων των δημόσιων λειτουργιών για τις οποίες ήμουν υπεύθυνη και με εξαντλητική διαβούλευση πριν τη λήψη των όποιων αποφάσεων. Η υπηρεσία στην τοπική αυτοδιοίκηση αποτέλεσε τιμή στο πρόσωπό μου και αποχωρώ με ψηλά το κεφάλι και με ήσυχη την συνείδησή μου ότι ανταποκρίθηκα στις προσδοκίες των πολιτών» τόνισε.

Την κ. Καλογιάννη αποχαιρέτισαν και οι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων, με τα καλά λόγια να μη λείπουν. Ο Κώστας Μπασιούκας από την «Ήπειρο Ανατροπής» μίλησε για ένα «καλό επίπεδο στις συνεδριάσεις», χωρίς να παραλείψει τα όσα δεν έγιναν ή όσες προτάσεις της παράταξης δεν λήφθηκαν υπόψη. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις διαφορετικές απόψεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων και για την ιεράρχηση των οδικών έργων. «Χάρηκα που γνωριστήκαμε. Το βασικό στις δημοκρατικές διαδικασίες είναι να κατανοούμε ο ένας τον άλλον και να έχουμε ανοχή» τόνισε.

Πιο θερμός ήταν ο Γιώργος Ζάψας από τη «Συμμαχία Ηπειρωτών». «Δεν χρειάζεται να συμφωνείς σε όλα για να εκτιμήσεις και να διακρίνεις μια αξία. Η περίπτωση της κ. Καλογιάννη είναι μια τέτοια περίπτωση» ανέφερε, ενώ πρόσθεσε ότι η κ. Καλογιάννη «θα μου ταίριαζε στην κεντρική πολιτική σκηνή. Επέλεξε όμως να διεκδικήσει τη δημαρχία. Της εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα». Ωστόσο, κάνοντας μια σύντομη κριτική της θητείας της επιτροπής, ανέφερε ότι δεν λύθηκαν ζητήματα όπως η συγκέντρωση των αδειών παραγωγής ενέργειας από βιομάζα, όπως και ότι δεν συζητήθηκαν ζητήματα όπως οι υδρογονάνθρακες. 

Τον λόγο τελευταίος πήρε ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος Μάκης Χατζηεφραιμίδης, ο οποίος αν και κατά τη θητεία της επιτροπής ήταν το πρόσωπο που ανέβαζε τους τόνους της αντιπαράθεσης, είπε: «Ήμαστε τυχεροί που είχαμε πρόεδρο την κ. Καλογιάννη. Τυχερό και το περιφερειακό συμβούλιο που είχε ως αντιπεριφερειάρχη την κ Καλογιάννη γιατί κατάφερε να βάλει την τεχνοκρατική διάσταση σε έναν πολιτικό όργανο».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back