Oikonomou pisoi
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η ιστορία ενός μυρμηγκιού που σταμάτησε να… κόβει φύλλα (animation)

Εικόνα του άρθρου Η ιστορία ενός μυρμηγκιού που σταμάτησε να… κόβει φύλλα (animation)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/10/2016, 13:41
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Εντάξει είναι διαφήμιση, αλλά αξίζει να αφιερώσετε δύο λεπτά και 15 δευτερόλεπτα, όσο διαρκεί δηλαδή το βίντεο, για να την παρακολουθήσετε. 

Πρόκειται για την ιστορία ενός μυρμηγκιού που γεννήθηκε για να εκπληρώσει έναν συγκεκριμένο σκοπό: να κόβει φύλλα και να προχωράει πάντα μπροστά. Ώσπου συνειδητοποιεί ότι υπάρχει κάτι περισσότερο στο κόσμο γύρω του από ό,τι οι άλλοι φαίνεται να αντιλαμβάνονται.

Καθώς η ιστορία εκτυλίσσεται, είναι φυσικό για τον θεατή να αισθάνεται ευτυχισμένος για αυτό το μικρό μυρμήγκι και να αναγνωρίζει κάτι από τον εαυτό του στην προσπάθεια του κοινωνικού εντόμου για περιπέτεια. Να δει για πρώτη φορά ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα να κάνει στη ζωή, από το να κόβει, καθημερινά, φύλλα

Ωστόσο, του επιτρέπει ακόμη να καταλάβει και ποιος ακριβώς είναι σ΄αυτήν την ιστορία. Και εννοούμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα εφαρμόζουν ακριβώς το ίδιο σενάριο, όπως στα μυρμήγκια της ιστορίας μας. Τους δίνεται μια προκαθορισμένη κατεύθυνση και μια δουλειά που τους κάνει να φαίνονται σημαντικοί, ενώ χάνουν την ίδια τη ζωή.

Γι’ αυτό μην φοβάστε να σπάσετε το καλούπι, να παρεκκλίνετε από τους κανόνες των «πρέπει». Και για να θυμηθούμε και τα λόγια σοφών ανδρών: «Αυτή η ζωή δεν είναι πρόβα, είναι η παράσταση».

Το animation τιτλοφορείται: «Leafcutter» και είναι παραγωγή του στούντιο Art&Graft για την εταιρεία Costa Sunglasses.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back