ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η «Ήπειρος» μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα

Εικόνα του άρθρου Η «Ήπειρος» μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/05/2022, 20:05
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η «ΦΑΡΜΑ ΗΠΕΙΡΟΣ», η πρότυπη φάρμα αιγοπροβάτων της ΗΠΕΙΡΟΣ στην Καμπή Άρτας, ανακοινώνει ότι πρόσφατα, πιστοποιήθηκε από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο ανθρακικό αποτύπωμα (carbon footprint) του γάλακτος που παράγει.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τη τιμή «αποδεικνύεται κατά πολύ χαμηλότερη από τον μέσο όρο στην Ευρώπη».

Η εταιρία σημειώνει ότι «όπως προέκυψε από την ανάλυση, η τιμή του ανθρακικού αποτυπώματος (CF) του πρόβειου γάλακτος της ΦΑΡΜΑ ΗΠΕΙΡΟΣ είναι 30% μικρότερη συγκριτικά με τον μέσο όρο στην Ευρώπη».

Προσθέτει ακόμα ότι αυτό οφείλεται μεταξύ άλλων στη «βελτιωμένη διαχείριση της υγείας και της αναπαραγωγής του κοπαδιού, τη διατροφή ακριβείας με εξαιρετικής ποιότητας ζωοτροφές υψηλής πεπτικότητας, τη συστηματική παρακολούθηση των ζώων, μέσω συστήματος αυτόματης γαλακτομέτρησης κατά το άρμεγμα, χωρίς καμία επιβάρυνση για τα ζώα», σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση.

Ο διευθυντής της ΦΑΡΜΑ ΗΠΕΙΡΟΣ Νίκος Σκανιάς δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η εταιρία «θα συνεχίσει να επενδύει στη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος του γάλακτος και των τυριών που παράγει, καθώς και στην ανάπτυξη πρότυπων πρακτικών για τον κλάδο. Σίγουρα έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μέχρι να καταφέρουμε να είμαστε κλιματικά ουδέτεροι, αλλά θέλουμε κάθε βήμα που κάνουμε να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back