Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Η Ήπειρος δεν αξίζει τέτοια μεταχείριση»

Εικόνα του άρθρου «Η Ήπειρος δεν αξίζει τέτοια μεταχείριση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/01/2020, 17:36
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την έντονη αντίδραση και της περιφερειακής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ «Κοινό των Ηπειρωτών» με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα προκαλεί, όπως ήταν αναμενόμενο, ο νέος σχεδιασμός του υπουργείου Υποδομών για μετατροπή του οδικού άξονα «Ιωάννινα-Κακαβιά» από τετράιχνο σε δίιχνο.

Στην ανακοίνωσή της, η παράταξη στέκεται ιδιαίτερα στον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει γενικότερα την Ήπειρο, με το δεδομένο ότι οι φορείς δεν ρωτήθηκαν ποτέ για την αλλαγή των σχεδίων, και επιρρίπτει ευθύνες για την κατάσταση αυτή στην περιφερειακή αρχή. «Αυτό συμβαίνει γιατί ποτέ δεν διεκδικήσαμε με σχέδιο. Η Περιφέρεια κάνει μυστική διπλωματία, όπως συνηθίζει, και εισπράττουμε τα αποτελέσματα. Αυτά δεν τολμούν να τα κάνουν στην Πελοπόννησο, στην Κεντρική Ελλάδα, στην Μακεδονία, στην Κρήτη και αλλού. Εκείνοι διεκδικούν. Δεν παίρνουν ό,τι τους δώσουν. Δεν αρκούνται στα λίγα» τονίζει. Και προσθέτει ότι «δεν αξίζει τέτοια μεταχείριση η Περιφέρεια μας».

Γι αυτό και εκτιμά ότι πρέπει όλοι οι φορείς να οργανωθούν γιατί μπορεί να ακολουθήσουν και χειρότερα. «Αν αυτή την τύχη επιφυλάσσει η κυβέρνηση για τον οδικό άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά, τότε τι να περιμένουμε για τη σύνδεση της Πρέβεζας με Ιόνια οδό και την Εγνατία;» αναρωτιέται χαρακτηριστικά.

Τέλος, βάζει στο πλάνο έξι βασικά πράγματα που πρέπει να διεκδικήσει η Ήπειρος: τετράιχνο οδικό άξονα «Ιωάννινα – Κακαβιά», χρηματοδότηση του συνόλου της σύνδεσης Ιόνιας οδού με Πρέβεζα, ολοκλήρωση οδικού άξονα Ακτίου – Αμβρακίας, ολοκλήρωση των υποδομών λιμένος Ηγουμενίτσας, ωρίμανση μελετών σιδηροδρομικής σύνδεσης «Καλαμπάκα- Ιωάννινα-Ηγουμενίτσα», αναγνωριστική μελέτη για φυσικό αέριο στην Ήπειρο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back