ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΓΣΕΕ περιμένει απαντήσεις για τους «μπράβους» και τα «κουπόνια»

Εικόνα του άρθρου Η ΓΣΕΕ περιμένει απαντήσεις για τους «μπράβους» και τα «κουπόνια»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/03/2017, 21:19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε ζούγκλα έχει μετατραπεί η αγορά εργασίας, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, με μεγάλα θύματα του εργαζόμενους, οι οποίοι, σε αρκετές περιπτώσεις, βρίσκονται, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, σε ομηρία ανήθικων επιχειρηματιών.

Μια μέρα μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, σύμφωνα με την οποία η πραγματική ανεργία στην Ελλάδα προσεγγίζει το 30%, η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι: «αναμένει με ιδιαίτερη αγωνία τα αποτελέσματα των ελέγχων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, σχετικά με τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για την παρουσία στα ATM «προσώπων εμπιστοσύνης» του εργοδότη, συνήθως ανθρώπων με βεβαρημένο ποινικό μητρώο, οι οποίοι ‘συνοδεύουν’ τους εργαζόμενους κατά την ανάληψη του μισθού τους και αναλαμβάνουν να επιστρέψουν στα ταμεία της επιχείρησης μέρος, των κατά τα άλλα, νόμιμων αποδοχών του εργαζόμενου.

Με την ίδια αγωνία αναμένουμε να δοθούν στο φως της δημοσιότητας και τα αποτελέσματα των ελέγχων που θα πραγματοποιούσε πριν από 1,5 περίπου μήνα το ΣΕΠΕ και για την περίπτωση των ‘Κουπονιών’ που αντικαθιστούν επίσης μέρος της μισθοδοσίας των εργαζομένων.

Το συγκεκριμένο απαράδεκτο φαινόμενο έρχεται με τη σειρά του να επιβεβαιώσει τη ζούγκλα στην οποία έχει μετατραπεί η αγορά εργασίας, με τους εργαζόμενους να βρίσκονται όμηροι σε αρκετές περιπτώσεις ‘ανήθικων’ επιχειρηματιών».


ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Οι καταγγελίες εργαζομένων ότι εξαναγκάσθηκαν από τους εργοδότες τους να επιστρέψουν μέρος των μισθών τους εξετάστηκαν σε ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στο τοπικό υποκατάστημα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) στην Πάτρα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, αποφασίστηκε η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για τη διερεύνηση των σχετικών καταγγελιών, καθώς απαιτούνται συντονισμένες ενέργειες των ελεγκτικών και αστυνομικών αρχών για την πάταξη αυτών των παραβατικών συμπεριφορών από εργοδότες.

Το υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι είναι αποφασισμένο να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων, προστατεύοντάς τους από ενέργειες που όχι μόνο παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία, αλλά και προσβάλλουν την αξιοπρέπειά τους.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back