ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η Google διαγράφει τους ανενεργούς λογαριασμούς

Εικόνα του άρθρου Η Google διαγράφει τους ανενεργούς λογαριασμούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/11/2023, 21:03
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Από την 1η Δεκεμβρίου, η Google θα αρχίσει να διαγράφει «ανενεργούς» λογαριασμούς, δηλαδή λογαριασμούς που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Οι λογαριασμοί Google δίνουν πρόσβαση σε άλλα προϊόντα της εταιρείας, όπως τα Gmail, Drive, Docs, Meet, Calendar, Photos και YouTube. Αυτό σημαίνει ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα βίντεο, οι φωτογραφίες, τα έγγραφα και κάθε άλλο περιεχόμενο που βρίσκεται σε έναν ανενεργό λογαριασμό κινδυνεύουν.

Σύμφωνα με την ενημερωμένη πολιτική λογαριασμών της εταιρείας, η εκκαθάριση σε όλο το σύστημα αποσκοπεί στην προστασία των χρηστών από απειλές ασφαλείας, όπως η ανεπιθύμητη αλληλογραφία, οι απάτες phishing και η υποκλοπή λογαριασμών, δήλωσε η Google.

Η Google διαγράφει τους ανενεργούς λογαριασμούς από το σύστημά της επειδή, όπως λέει, είναι «πιο πιθανό να παραβιαστούν». Οι αδρανείς λογαριασμοί συχνά βασίζονται σε παλιούς ή επαναχρησιμοποιημένους κωδικούς πρόσβασης, δέχονται λιγότερους ελέγχους ασφαλείας από τους χρήστες και είναι 10 φορές πιο πιθανό να μην έχουν ρυθμίσει τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, σύμφωνα με τα εσωτερικά δεδομένα της Google.

Για να αποτρέψετε τη διαγραφή του, συνδεθείτε στο λογαριασμό σας Google πριν από την Παρασκευή.

«Εάν έχετε συνδεθεί πρόσφατα στο λογαριασμό σας Google ή σε οποιαδήποτε από τις υπηρεσίες μας, ο λογαριασμός σας θεωρείται ενεργός και δεν θα διαγραφεί», ανέφερε η εταιρεία σε μια ανάρτηση στο blog της τον Μάιο που περιγράφει την πολιτική.

Πριν συμβεί η διαδικασία διαγραφής, η Google αναφέρει ότι οι χρήστες θα λάβουν πολλαπλές ειδοποιήσεις κατά τους προηγούμενους μήνες τόσο στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του λογαριασμού όσο και στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποκατάστασης (αν έχετε δώσει ένα).

Η εκκαθάριση θα γίνει σταδιακά, ξεκινώντας από λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν και δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ ξανά, αναφέρει η εταιρεία.

Υπάρχουν εξαιρέσεις: Οποιοσδήποτε λογαριασμός έχει δημιουργηθεί για εσάς μέσω της εργασίας σας, του σχολείου σας ή άλλου οργανισμού δεν θα διαγραφεί αυτόματα. Η πολιτική ισχύει μόνο για προσωπικούς λογαριασμούς.

Αποθήκευση δεδομένων

Ορισμένοι χρήστες της Google μπορεί να θέλουν να κατεβάσουν τα δεδομένα τους ή απλώς να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας, ενώ αφήνουν τους παλιούς λογαριασμούς τους να λήξουν. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να μεταβείτε σε αυτόν τον ιστότοπο της Google, ο οποίος εξηγεί πώς να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία Google Takeout για να αποθηκεύσετε τα δεδομένα σας.

Το Google Takeout θα σας επιτρέψει να αποφασίσετε αν θα κατεβάσετε όλα τα δεδομένα σας ή αν θέλετε να αποθηκεύσετε δεδομένα από συγκεκριμένες υπηρεσίες, όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή τις φωτογραφίες. Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε τα δεδομένα σε διαφορετικές υπηρεσίες, όπως το Dropbox ή το Microsoft OneDrive.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3