ΕΛΛΑΔΑ

Η «εποποιία της Ηλείας» απέλυσε τον Σπ. Λιβανό

Εικόνα του άρθρου Η «εποποιία της Ηλείας» απέλυσε τον Σπ. Λιβανό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/02/2022, 19:20
ΕΛΛΑΔΑ

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός υπέβαλε την παραίτησή του, την οποία στην πράξη ζήτησε ο πρωθυπουργός, μετά από ένα, προς πέντε ημερών βίντεο, σε συνάντησή του με τον «ομόσταβλο» πολιτικά, δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα.

Ο κ. Δούκας εξιστορεί στο βίντεο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, την ιστορία της νίκης της ΝΔ στις εκλογές του 2007, όταν ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής προκήρυξε πρόωρες εκλογές, μετά τις φωτιές του καλοκαιριού που είχαν κοστίσει τη ζωή σε 84 άτομα σε όλη τη χώρα.

Ο κρατικός μηχανισμός είχε επιδείξει (και) τότε λειψή ικανότητα διαχείρισης. Ο κ. Δούκας, ο οποίος τότε ήταν υφυπουργός της ΝΔ ακούγεται να λέει μεταξύ άλλων ότι «κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι. Εκεί που πέφταμε με 15%, θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι» και πως ««είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε».

Ο κ. Λιβανός, προφανώς… εξοικειωμένος με την πρακτική, επικρότησε:

«Αυτό πρέπει να το απαντήσουμε. Από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί …και υπολειπόμεθα ό,τι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιΐα».

Όλο το βίντεο είναι εδώ:


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back