Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η επόμενη μέρα του κ. Καλογιάννη…

Εικόνα του άρθρου Η επόμενη μέρα του κ. Καλογιάννη…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/04/2023, 16:35
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δεκαπέντε μέρες μετά την ανακοίνωσή του ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής και μετά τη δήλωσή του ότι «κλείνει ένας σημαντικός κύκλος για εμένα και ανοίγει ένας νέος» που πυροδότησε διάφορα σενάρια για την επόμενη μέρα, ο Σταύρος Καλογιάννης παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου.

Μια συνέντευξη Τύπου με θέμα τον απολογισμό της κοινοβουλευτικής και υπουργικής θητείας του από το 2000 (οπότε και εκλέχτηκε πρώτη φορά βουλευτής) μέχρι τώρα, από την οποία δεν θα μπορούσε να λείπουν οι δημοσιογραφικές ερωτήσεις για το ποια είναι τα επόμενα πολιτικά σχέδια του.

Ο κ. Καλογιάννης δεν άνοιξε τα χαρτιά του, δεν έκανε καμία ανακοίνωση. Κάτι που ήταν αναμενόμενο λόγω των επερχόμενων εθνικών εκλογών. «Όχι, δεν υπάρχει κάποια απόφαση αυτή τη στιγμή… Δεν έχω να ανακοινώσω τίποτα άλλο» υπογράμμισε.

Από όσα ειπώθηκαν εκ μέρους του, είναι σαφές ότι ο κ. Καλογιάννης θα αγωνιστεί το επόμενο διάστημα –και με περιοδείες- για την εκλογική νίκη της ΝΔ. «Είμαι βέβαιος ότι οι Έλληνες θα δώσουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη την ευκαιρία να συνεχίσει το σημαντικό του έργο» είπε.

Με τον εθνικό στόχο να έχει προτεραιότητα, θα ήταν τουλάχιστον άστοχο, σε πολιτικό επίπεδο, οποιαδήποτε τοποθέτηση που να «αποκαλύπτει» τα επόμενα σχέδια του κ. Καλογιάννη, αν αυτά υπάρχουν.

Ο ίδιος διευκρίνισε επίσης ότι ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για την αποχώρησή του πριν την ανακοίνωση των νέων τριών ονομάτων-υποψήφιων βουλευτών Ιωαννίνων. Όπως διευκρίνισε ότι δεν επρόκειτο για απόφαση της τελευταίας στιγμής.

Όσο για την επίμαχη φράση περί ενός νέου κύκλου που ανοίγει, ο κ. Καλογιάννης την αιτιολόγησε ως εξής: «Ήδη έχει ανοίξει ένας κύκλος. Είμαστε σε μια άλλη περίοδο πολιτικά»…

Διαβεβαίωσε τέλος ότι θα συνεχίσει να παρεμβαίνει σε σημαντικά θέματα, ιδίως όσα έχουν να κάνουν με τον πολεοδομικό-χωροταξικό σχεδιασμό.

Κατά τα άλλα, ο κ. Καλογιάννης έκανε μια εκτεταμένη αναδρομή στα πεπραγμένα του. Eκ των πραγμάτων, η αναδρομή του αυτή είχε πολλές αναφορές σε κρίσιμες πολιτικές στιγμές της χώρας, ενώ υπεραμύνθηκε των επιλογών των κυβερνήσεων της ΝΔ. Αναφορά έκανε και σε έργα-δράσεις που έγιναν στα Γιάννενα, όπως η Εγνατία οδός, ο καθορισμός προστατευόμενων περιοχών, το Ρυθμιστικό Σχέδιο (που δεν θεσμοθετήθηκε τελικά) κ.λπ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back