ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η επιστροφή των βυζαντινολόγων

Εικόνα του άρθρου Η επιστροφή των βυζαντινολόγων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/11/2019, 21:20
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την Ι’ Συνάντηση Ελλήνων Βυζαντινολόγων διοργανώνουν το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βυζαντινές Σπουδές» (Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας) και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μεσαιωνική και Νέα Ελληνική Φιλολογία» (Τμήμα Φιλολογίας) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων οργανώνουν από τις 27 έως τις 30 Νοεμβρίου στα Ιωάννινα. Στο συνέδριο που διεξάγεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Επιτροπής Βυζαντινών Σπουδών, θα συμμετάσχουν 140 βυζαντινολόγοι.

Οι συνεδριάσεις είναι χωρισμένες ανάλογα με τη θεματική τους σε φιλολογικές, ιστορικές και αρχαιολογικές με παράλληλες συνεδρίες. Η Α' Συνάντηση Ελλήνων Βυζαντινολόγων είχε διοργανωθεί το 1998 στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και επιστρέφει «οίκαδε» μετά από 21 χρόνια, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Σκοπός αυτών των συναντήσεων είναι η ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων, η πληροφόρηση σχετικά με τα νέα πορίσματα της έρευνας και η ενθάρρυνση νέων επιστημόνων να συνεχίσουν και να εμβαθύνουν στις σπουδές τους.

Η εναρκτήρια τελετή θα γίνει την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, στις 18:30, στην Αίθουσα Λόγου και Τέχνης του Πανεπιστημίου.

Η οργανωτική επιτροπή αποτελείται από: τον Χρήστο Σταυράκο, καθηγητή (πρόεδρο), τον Αλέξανδρο Αλεξάκη, καθηγητή (αντιπρόεδρο), τον Δημήτρη Γεωργακόπουλο, λέκτορα (γραμματέα), τον Παναγιώτη Αντωνόπουλο, καθηγητή (μέλος), τον Απόστολο Μαντά, επίκουρο καθηγητή (μέλος),την Ελένη Καλτσογιάνη, επίκουρη καθηγήτρια (μέλος), και η Έφη Συγκέλλου, επίκουρη καθηγήτρια (μέλος).



* Στη φωτογραφία, μέρος τοιχογραφίας από τη Μονή Φιλανθρωπηνών στο Νησί Ιωαννίνων

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back