ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η «επίθεση» στη Ζωσιμαία και η καταδίκη από τον Δήμο

Εικόνα του άρθρου Η «επίθεση» στη Ζωσιμαία και η καταδίκη από τον Δήμο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/05/2018, 21:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πολύχρωμες μουτζούρες «κοσμούν» πια το κτίριο του Λυκείου της Ζωσιμαίας, μια ενέργεια που φέρεται να οφείλεται σε μαθητικές... αντιδικίες. Ο βανδαλισμός του κτιρίου, που ανεγέρθηκε τη δεκαετία του ’50 και φέρει την υπογραφή του σημαντικού αρχιτέκτονα Πάτροκλου Καραντινού, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Δήμου Ιωαννιτών.

«Τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να προάγουν την παιδεία, τον πολιτισμό, τις αξίες της εκπαιδευτικής κοινότητας, ούτε μπορούν να αποτυπώνουν την ποιότητα του δημόσιου σχολείου. Αν προκλήθηκε από μαθητές, θα πρέπει πρώτα να καταδικαστεί από τους ίδιους και τα συλλογικά τους όργανα» αναφέρει ο Δήμος σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι η αποκατάσταση και ο ευπρεπισμός του κτιρίου έχουν ξεκινήσει ήδη. «Κι αυτό θα γίνει με χρήματα που δεν περισσεύουν και σίγουρα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για άλλες ανάγκες» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Δήμος και κάνει γνωστό ότι θα γίνει ευρεία σύσκεψη για το ζήτημα των βανδαλισμών σε σχολικά κτίρια.

«Η διατήρηση της ποιότητας και της άριστης λειτουργικότητάς τους δεν μπορεί να αποτελεί ζήτημα λήψης και επιβολής μέτρων, παρά ζήτημα σεβασμού. Κι αυτόν τον σεβασμό πρέπει να επιδείξουν, να επιδείξουμε όλοι μας», αναφέρει σε δήλωσή της η πρόεδρος της Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση Βούλα Τσίλη.

Με αφορμή τον βανδαλισμό στο κτίριο του Λυκείου της Ζωσιμαίας αλλά κι αυτούς σε δημόσια κτίρια που έγιναν μετά την πορεία για την εργατική πρωτομαγιά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας τόνισε: «Η σιωπή και μη καταδίκη τέτοιων βάνδαλων πράξεων από τους πολιτικούς φορείς αλλά και η αδράνεια των αρμόδιων φορέων για την προστασία της δημόσιας περιουσίας δεν είναι λύση. Αντίθετα βλάπτει επικίνδυνα τη δημοκρατία». Ο κ. Μπέγκας ζητά να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back