ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η «Ενότητα Πολιτών» για την Ημέρα της Γυναίκας

Εικόνα του άρθρου Η «Ενότητα Πολιτών» για την Ημέρα της Γυναίκας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/03/2023, 20:17
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η τραγωδία των Τεμπών, οδήγησε την παράταξη «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» σε αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα εκδήλωσης με θέμα τις νέες τεχνολογίες και πώς αυτές μπορούν να ενδυναμώσουν τη θέση της γυναίκας.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, η δημοτική σύμβουλος, Βάσω Μέγα, τόνισε: «Μολονότι είχαμε προετοιμάσει μια ομιλία πάνω σε αυτό το ενδιαφέρον θέμα, αποφασίσαμε να μεταθέσουμε την εκδήλωση, συμμετέχοντας και εμείς ως παράταξη, ως γονείς, σ’ αυτή την ανείπωτη συλλογική και κοινωνική θλίψη, ενώνοντας τη φωνή μας και την σκέψη μας, σιγοψιθυρίζοντας ένα τεράστιο ‘γιατί’».

Τιμώντας την Ημέρα της Γυναίκας, η κα Μέγα, αφού είπε ότι η παράταξη «Ενότητα Πολιτών» έχει τον μεγαλύτερο αριθμό εκλεγμένων γυναικών στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανέφερε ότι υφίσταται ανάγκη «υπερψήφισης των γυναικών υποψηφίων έτσι ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα που μάς κατατάσσει  στο τέλος της λίστας».

Παράλληλα, τόνισε ότι ως παράταξη θα συνεχίσει να διεκδικεί: αύξηση των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών με ποιοτικές υπηρεσίες, αύξηση των δημοσίων υπηρεσιών φροντίδας των ηλικιωμένων και ΑμεΑ, νομική αναγνώριση του όρου «Γυναικοκτονία», σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών στα σχολεία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back