Oikonomou pisoi
ΘΕΑΤΡΟ

Η «Ελένη» στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης

Εικόνα του άρθρου Η «Ελένη» στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/08/2021, 13:18
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετέχει στο 5ο Φεστιβάλ Δωδώνης με την «Ελένη» του Ευριπίδη, σε μετάφραση Παντελή Μπουκάλα και σκηνοθεσία του Βασίλη Παπαβασιλείου. Η παράσταση ανεβαίνει στις 11 Αυγούστου, στις 21:00, στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης (εκτός απροόπτου, πάντα).

Τους κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν η Έμιλυ Κολιανδρή (Ελένη) και ο Θέμης Πάνου (Μενέλαος).

Η «Ελένη»: Γραμμένο λίγο μετά τη συντριπτική ήττα των Αθηναίων στη Σικελική Εκστρατεία, το έργο «Ελένη¨του Ευριπίδη διακρίνεται τόσο για τον αντιπολεμικό χαρακτήρα του όσο και για την ανάδειξη αρετών όπως η δύναμη του όρκου και η ευφυΐα, που προσωποποιούνται στη μορφή της κεντρικής ηρωίδας. Αντλώντας όχι από την ομηρική εκδοχή του μύθου, αλλά από αυτήν που δημιούργησε ο λυρικός ποιητής Στησίχορος, ο Ευριπίδης παρουσιάζει τον Τρωικό Πόλεμο σαν μια σφαγή χάριν ενός «ειδώλου» και όχι μιας πραγματικής γυναίκας.

Εισιτήρια: Γενική είσοδος: 15€, δημότες Δωδώνης:4€, ελεύθερη είσοδος για ΑμεΑ, παιδιά κάτω των 12 ετών και άνεργους δημότες Δωδώνης. Έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου στο https://www.ticketservices.gr/el/festival-dodonis/Κατ’ εξαίρεση και μόνο για τη συγκεκριμένη παράσταση, οι θεατές θα μπορούν να προμηθεύονται εισιτήριο και από την είσοδο του θεάτρου, μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back