ΗΠΕΙΡΟΣ

Η εκκλησία δήλωσε στο Κτηματολόγιο αρχαιολογικό χώρο;

Εικόνα του άρθρου Η εκκλησία δήλωσε στο Κτηματολόγιο αρχαιολογικό χώρο;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/06/2021, 11:10
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η Ανυπότακτη Κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας, καταγγέλλει «προσπάθεια αρπαγής δύο τεράστιας έκτασης  οικοπέδων που ανήκουν στον Δήμο Πρέβεζας» από τη Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης,  στην περιοχή της κοινότητας Καμαρίνας. Σύμφωνα με τη δημοτική παράταξη, τα οικόπεδα συμπεριλαμβάνουν τον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης και το μνημείο του Ζαλόγγου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι εκτάσεις δηλώθηκαν στο κτηματολόγιο από τη μονή Αγίου Δημητρίου Ζαλόγγου, παρότι είναι δημοτική περιουσία.

«Ο οποιοσδήποτε νοήμων πολίτης θα περίμενε ο δήμαρχος Πρέβεζας να πάρει δημόσια θέση στο ζήτημα αυτό αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει καθιστώντας τον αντικειμενικά συνένοχο στην  απαράδεκτη αυτή προσπάθεια οικειοποίησης εκ μέρους της εκκλησίας δημόσιας περιουσίας» τονίζει η παράταξη και δηλώνει αντίθετη με την πρόταση του πρόεδρου  της τοπικής κοινότητας  Καμαρίνας να αποδοθεί  ένα τμήμα αυτών των δημοτικών εκτάσεων  στη μονή.

Ζητάει από το δημοτικό συμβούλιο να προσβληθεί νομικά η δήλωση της εκκλησίας στο Κτηματολόγιο και να περάσουν οι εκτάσεις στον Δήμο Πρέβεζας, καθώς και να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για τη διαδικασία νομιμοποίησης και μετεγγραφής στο Υποθηκοφυλακείο των διαφόρων ακινήτων του Δήμου Πρέβεζας, «αφού σύμφωνα με τις παρατηρήσεις του ανεξάρτητου ορκωτού ελεγκτή στον ισολογισμό του Δήμου για το 2019 ή διαδικασία αυτή εκκρεμούσε για οικόπεδα, γήπεδα, αγροτικές και δασικές εκτάσεις αξίας 22 εκατομμυρίων ευρώ».

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back