Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η εγρήγορση σώζει

Εικόνα του άρθρου Η εγρήγορση σώζει
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/10/2019, 16:10
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δύο μέρες ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού διοργάνωσε η εταιρία Myrtaly Congress στις 19-20 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης.

Γυναίκες και άνδρες κάθε ηλικίας βρέθηκαν για δύο ημέρες στην Πλατεία Μαβίλη, όπου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες, να μάθουν για την αυτοεξέταση μαστού και να λάβουν ενημερωτικό υλικό.

Μεταξύ άλλων μίλησαν η Νίκη Αγνάντη, ομότιμη καθηγήτρια του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την οποία προλόγισε ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, ο π. Μιχαήλ Χρυσέλης, γυναικολόγος-φαρμακοποιός που έδωσε οδηγίες αυτοεξέτασης μαστού, ο οποίος τόνισε ότι «σχεδόν οι μισές περιπτώσεις καρκίνου του μαστού ανακαλύπτονται από τις ίδιες τις γυναίκες με την αυτοεξέταση, ιδιαίτερα σε ηλικίες μικρότερες των 40-50 χρονών».

Επίσης, μίλησε η πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών με Νεοπλασία, Φίλων και Οικογενειών Β.Δ. Ελλάδας «Είμαστε Μαζί!» Αφροδίτη Κατσαράκη, η ο καθηγητής της Ιατρικής Ιωαννίνων Γιάννης Γεωρ΄γιου, ο χειρουργός Βασίλης Νούσιας, ο καθηγητής Ιατρικής Χαράλαμπος Χαρίσης, ο πλαστικός χειρουργός Γιώργος Παπανικολάου, κ.α.

Οι ομιλητές και ομιλήτριες κάλυψαν διάφορες πτυχές του θέματος, διεπιστημονικά και αναλυτικά.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου, ενώ τελούσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας-Παράρτημα Ιωαννίνων και του Συλλόγου Ασθενών με Νεοπλασία Φίλων και Οικογενειών Β.Δ. Ελλάδος «Είμαστε Μαζί».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back