Oikonomou pisoi
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η εξάπλωση του ανθρώπου στο πέρασμα των χρόνων

Εικόνα του άρθρου Η εξάπλωση του ανθρώπου στο πέρασμα των χρόνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/11/2016, 11:55
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Κάντε τις συγκρίσεις: Χρειάστηκαν 200.000 χρόνια για να φθάσει ο πληθυσμός της γης στο 1 δισεκατομμύριο και μόλις 200 για να βρεθεί λίγο πιο πάνω από τα 7 δισεκατομμύρια κατοίκους.

Ωστόσο η ανάπτυξη έχει αρχίσει να έχει φθίνουσα πορεία καθώς οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τις γεννήσεις. Πότε θα φθάσει η στιγμή της κορύφωσης του παγκόσμιου πληθυσμού; Και πώς θα μπορέσουμε να μειώσουμε την παρέμβασή μας στην κατασπατάληση των πόρων της γης καθώς το 2100 θα πλησιάζουμε τα 11 δισεκατομμύρια;


Το βίντεο με τίτλο «Human Population Through Time» περιγράφει την αύξηση του πληθυσμού στον πλανήτη και το πώς έγινε αυτή η εξάπλωση με τους σημαντικότερους σταθμούς στην ιστορία του ανθρώπου. Την ανάπτυξη των αυτοκρατοριών, τη βιομηχανική επανάσταση τον Α’ και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο κ.α.

Δημιουργός του βίντεο είναι το Αμερικανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Οι συντελεστές: συγγραφέας/παραγωγός: AMNH/L. Moustakerski, animator: AMNH/S. Krasinski, sound design: AMNH/J. Morfoot, επιστημονικοί σύμβουλοι: AMNH/S. Macey, AMNH/J. Zichello, Center for Biodiversity and Conservation.

Μπορείτε να κατεβάσετε στον υπολογιστής σας το βίντεο σε υψηλή ανάλυση πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο: http://media.amnh.org/sciencebulletins/AMNH_HumanPopulation_DOWNLOAD.mp4

Και ένας σύνδεσμος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε την αυξομείωση του πληθυσμού σε πραγματικό χρόνο: http://www.worldometers.info/world-population/. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ο πληθυσμός στην γη κατέγραφε 156.065 γεννήσεις, 65,403 θανάτους και αύξηση κατά 90.847 κατοίκους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back