ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η «δικαίωση» του κ. Γκόντα

Εικόνα του άρθρου Η «δικαίωση» του κ. Γκόντα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/02/2021, 17:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

H συνεργαζόμενη με τη δημοτική αρχή του Μωυσή Ελισάφ παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» με επικεφαλής τον Νίκο Γκόντα εξέδωσε ανακοίνωση μετά από πολύ καιρό… Και τι λέει αυτή η ανακοίνωση; 

«Μιλάει» για «δικαίωση των επιλογών» του πρώην δημάρχου κ. Γκόντα για το έργο της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού με αφορμή το πράσινο φως που έδωσε το Ελεγκτικό Συνέδριο για την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ ΔΕΥΑΙ και αναδόχου.

Η παράταξη «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» αναφέρεται στο έργο, λέγοντας ότι αυτό σχεδιάστηκε και μελετήθηκε επί δημαρχίας Νίκου Γκόντα το 2009. Μάλιστα, προσθέτει ότι είχε ξεκινήσει η διαδικασία για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ. Ο διαγωνισμός έγινε το 2013 επί δημαρχίας Φίλιππα Φίλιου, «και έκτοτε πελαγοδρομούσε εξαιτίας κάποιων ‘συμφερόντων’ από τα οποία η πόλη στερήθηκε ένα σημαντικό έργο» όπως σημειώνει η παράταξη, χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες για τα «συμφέροντα».

«Είμαστε περήφανοι που σχεδιάσαμε και ολοκληρώσαμε την πιο δύσκολη φάση του έργου των 49 εκατομμυρίων ευρώ για την αποχέτευση και την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού της πόλης. Σήμερα, με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, έρχεται η στιγμή υλοποίησης μέρους του προγράμματος μας, όπως είναι η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού, ύψους 19 εκατομμυρίων ευρώ και η σημερινή δημοτική αρχή, στην οποία η παράταξή μας συμμετέχει, αισθάνεται το βάρος της ευθύνης άμεσης υλοποίησης έτσι ώστε η πόλη μας να αποκτήσει ένα ακόμη εργαλείο προστασίας του περιβάλλοντος» προσθέτει.

Και καταλήγει στη γραπτή του δήλωση ο κ. Γκόντας: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια άλλης σπατάλης χρόνου όπως έγινε εδώ και δώδεκα χρόνια, και υπάρχουν ευθύνες για τις καθυστερήσεις».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back