Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Η ΔΗΣΥ εφ όλης της ύλης για τα αγροτικά

Εικόνα του άρθρου Η ΔΗΣΥ εφ όλης της ύλης για τα αγροτικά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/10/2018, 15:46
ΕΛΛΑΔΑ

Ερώτηση για τα αγροτικά ζητήματα κατέθεσε η ΔΗΣΥ στη Βουλή (η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ δηλαδή), η οποία είναι εφ όλης της ύλης. «Στην πραγματικότητα, ο αγροτικός τομέας κινείται με τον αυτόματο πιλότο των άμεσων ενισχύσεων της ΚΑΠ και αυτών μειωμένων αφού προσμετρώνται πλέον στο φορολογητέο εισόδημα. Ακυρώσατε τις προσπάθειές μας τα προηγούμενα χρόνια να κρατηθεί ο αγροτικό τομέας έξω από τα μνημόνια και ανατρέψατε την πολιτική στήριξης των αγροτών» σημειώνουν οι ερωτώντες βουλευτές στο κείμενο και καταγγέλλουν μεταξύ άλλων την κυβέρνηση για μια σειρά ζητήματα και μέτρα που έχουν αυξήσει το κόστος παραγωγής.

Ανάμεσα σε αυτά, την κατηγορούν για «ανυπαρξία ελέγχων στη αγορά και τις ελληνοποιήσεις, η ελληνική κτηνοτροφία μπήκε στο στόχαστρο και οδηγείται στην καταστροφή. Οι κτηνοτρόφοι είναι απροστάτευτοι από τις γαλακτοβιομηχανίες, οι τιμές του αιγοπρόβειου γάλακτος και κρέατος έχουν κατρακυλήσει. Ούτε καν την παραπομπή του θέματος στην Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν κάνατε για να κρατήσετε τα προσχήματα».

Στις ερωτήσεις, οι βουλευτές ζητούν να μάθουν αν θα μειωθεί ο φόρος του αγροτικού εισοδήματος στα προηγούμενα επίπεδα του 13%, αν θα καθιερωθεί εκ νέου το ακατάσχετο και αφορολόγητο των επιδοτήσεων, αν θα αποσυνδεθούν οι  ασφαλιστικές εισφορές από το φορολογητέο εισόδημα των αγροτών κ.α.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back