ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΔΕΗ μειώνει την τιμή του ρεύματος

Εικόνα του άρθρου Η ΔΕΗ μειώνει την τιμή του ρεύματος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/06/2016, 12:19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τους συνεπείς οικιακούς και επαγγελματικούς καταναλωτές επιβραβεύει η ΔΕΗ με μείωση των τιμολογίων ρεύματος κατά 15%.

Σύμφωνα με δηλώσεις του πρόεδρου της επιχείρησης Μανώλη Παναγιωτάκη στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής θα εισηγηθεί στο ΔΣ της ΔΕΗ η μείωση να τεθεί σε ισχύ από 1η Ιουλίου.

Ωφελημένοι από τις μειώσεις θα είναι μόνο οι συνεπείς πελάτες, δηλαδή όσο καταναλωτές εξοφλούν εγκαίρως τον τρέχοντα λογαριασμό και όσοι αντεπεξέρχονται στον διακανονισμό οφειλών που έχουν συνάψει.

Η μείωση των τιμολογίων συνδέεται με τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου και φυσικού αερίου και την πρόοδο των διακανονισμών των ληξιπρόθεσμων οφειλών σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση που τέθηκε πέρυσι σε εφαρμογή, αλλά και με την εντονότερη δραστηριοποίηση των εναλλακτικών προμηθευτών στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Στο ίδιο διάστημα η πτώση των τιμών των καυσίμων απέφερε όφελος για την επιχείρηση άνω των 150 εκατ. ευρώ, ενώ το μερίδιο της ΔΕΗ στη λιανική αγορά υποχώρησε στο 94,1% από 97,1% κατά την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι και τον Απρίλιο διολίσθησε περαιτέρω κάτω από το 92%. Στην κατεύθυνση μείωσης των τιμολογίων συμβάλλει και η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο για ηλεκτροπαραγωγή.

Η ΔΕΗ εφαρμόζει ήδη πρόγραμμα επιστροφών 10% στα ανταγωνιστικές χρεώσεις για τις συνεπείς επιχειρήσεις που τροφοδοτούνται από το δίκτυο χαμηλής και μέσης τάσης ενώ στους συνεπείς Οικιακούς πελάτες του 2015 επιστρέφεται εφέτος το διπλάσιο του παγίου σε κάθε εκκαθαριστικό λογαριασμό τους.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back