Oikonomou pisoi
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Citroen αποκαλύπτει το Ami One

Εικόνα του άρθρου Η Citroen αποκαλύπτει το Ami One
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/02/2019, 22:48
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Στην 89η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, η Citroen, θα αποκαλύψει το καινοτομικό μικρό αυτοκίνητο Ami One, που θα οδηγείται και χωρίς δίπλωμα οδήγησης.

Η γαλλική μάρκα ανακοίνωσε ότι ο απλός χειρισμός του αυτοκινήτου μήκους 2,5 μ. καθώς και τα άλλα χαρακτηριστικά του, επιτρέπουν την οδήγηση από οδηγούς ηλικίας άνω των 16 ετών, χωρίς δίπλωμα οδήγησης. Προφανώς, η εταιρεία στηρίζει την άποψη της σχετικά με την απουσία της άδειας οδήγησης και στη συμβολή της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης, η οποία δεν απαιτεί την παρέμβαση του οδηγού για να κινηθεί το αυτοκίνητο με ασφάλεια.

Επίσης, στόχος της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι το καινούργιο μικρό αυτοκίνητο να αντικαταστήσει τα ποδήλατα και τα σκούτερ.

Ο απλός σχεδιασμός του Ami One είναι μέρος της παράδοσης της μάρκας στη δημιουργία αυτοκινήτων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κα την χρήση των λιγότερων δυνατών υλικών όπως τα παλαιότερα μοντέλα 2CV, Traction Avant και CX.

Η Citroen, προσβλέπει στη περαιτέρω ανάπτυξη των στόλων κοινόχρηστων αυτοκινήτων. Αυτή η υπηρεσία έχει εφαρμοσθεί σε πολλές μεγάλες πόλεις και δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να νοικιάσει ένα αυτοκίνητο από όποιο σημείο της πόλης επιθυμεί και να το αφήσει σε άλλο σημείο μόλις ολοκληρώσει την δουλειά του. 

Το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς ανάλογη υπηρεσία θα λειτουργήσει και στην Αθήνα. Είναι μια πρωτοβουλία μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back