ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η Βενετία θα επιβάλει εισιτήριο εισόδου από τον Απρίλιο του 2024

Εικόνα του άρθρου Η Βενετία θα επιβάλει εισιτήριο εισόδου από τον Απρίλιο του 2024
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/11/2023, 19:25
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η Βενετία θα αρχίσει να δοκιμάζει από τον ερχόμενο Απρίλιο ένα ημερήσιο εισιτήριο εισόδου και ένα ανώτατο όριο πρόσβασης των επισκεπτών στα διάσημα κανάλια της, στο πλαίσιο ενός σχεδίου που ο δήμαρχος της ιταλικής πόλης χαρακτήρισε ως το πρώτο στον κόσμο.

Η κίνηση αποσκοπεί στη διαχείριση της ροής των τουριστών κατά τις ανοιξιάτικες αργίες και ορισμένα καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα, όταν ο αριθμός των επισκεπτών βρίσκεται στο αποκορύφωμά του, δήλωσαν οι τοπικές αρχές κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη.

Οι περιορισμοί θα ισχύουν από τις 08:30 έως τις 16:00 τοπική ώρα και θα καλύπτουν τα περισσότερα Σαββατοκύριακα από τις 25 Απριλίου έως τα μέσα Ιουλίου του επόμενου έτους.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να κλείσουν την επίσκεψή τους ηλεκτρονικά και να πληρώσουν 5 ευρώ για να αποκτήσουν έναν κωδικό QR που θα ελέγχεται σε συγκεκριμένα σημεία εισόδου και θα τους επιτρέπει την πρόσβαση στις ιστορικές συνοικίες της πόλης.

Οι περιορισμοί δεν θα ισχύουν για τα μικρότερα νησιά της λιμνοθάλασσας, όπως το Μουράνο, διάσημο για τη βιομηχανία παραγωγής γυαλιού.

Οι επισκέπτες ηλικίας κάτω των 14 ετών θα πρέπει να εγγραφούν, αλλά η πρόσβαση γι' αυτούς θα είναι δωρεάν.

Ο μαζικός τουρισμός και οι πλημμύρες αποτελούν εδώ και καιρό πρόβλημα για την εύθραυστη Βενετία, γνωστή για τα κανάλια και τα πολιτιστικά της μνημεία.

«Θέλουμε να μετρήσουμε την επίδραση αυτής της δοκιμής, θέλουμε να μετρήσουμε την επίδραση αυτής της δυνατότητας κράτησης», δήλωσε ο δήμαρχος της Βετενίας, Λουίτζι Μπρουνιάρο, σημειώνοντας ότι το πείραμα αρχικά θα είναι ζημιογόνο. Η δοκιμή εκτιμάται ότι θα κοστίσει 3 εκατομμύρια ευρώ έναντι εσόδων για περίπου 700.000 ευρώ.

Μια παρόμοια απόφαση είχε πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Φεβρουάριο του 2019. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back