ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Azzura Familia απαντάει για το θεατράκι

Εικόνα του άρθρου Η Azzura Familia απαντάει για το θεατράκι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/05/2017, 11:12
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με ανακοίνωσή του, ο σύνδεσμος φιλάθλων του ΠΑΣ Azzurra Familia, απαντάει στην καταγγελία της δημοτικής αρχής για βανδαλισμούς στο θεατράκι, στη Σκάλα. Ο σύνδεσμος αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Το θεατράκι στην σκάλα ήταν είναι και θα είναι ένα πάρκο το οποίο μαζεύει πολύ κόσμο κάθε μέρα, από το πρωί μέχρι και το βράδυ. Είναι χώρος στον οποίο γίνονται αρκετές πολιτισμικές εκδηλώσεις πχ συναυλίες, ομιλίες κ.λπ. και γενικά ένας χώρος που συναναστρέφονται ελεύθερα άνθρωποι όλων των ιδεολογιών. Το θεατράκι μας, γιατί έτσι το λέμε εμείς οι άνθρωποι χωρίς αγωγή, παιδεία και πολιτισμό είναι βαμμένο στα χρώματα του ΠΑΣ πολλά χρόνια τώρα. Και είμαστε εμείς αυτοί που σβήνουμε τις διαφόρου τύπου ηλιθιότητες που μπορεί να γράψει κάποιος με ένα σπρέυ ή ένα μαρκαδόρο και στην θέση του γίνεται ένα ωραίο σχέδιο, ωραίο και στο μάτι κάποιου αλλά και στην ομορφιά του ευρύτερου χώρου. Το γλυπτό μάλιστα που έχουν σε φωτογραφία στην σχετική ανακοίνωση είναι αυτό που οι πραγματικοί βάνδαλοι και προβοκάτορες προτιμούν να ζωγραφίζουν ποιο πολύ».

Ξεκαθαρίζουν επίσης ότι «ποτέ δεν έχουμε βεβηλώσει ούτε έχουμε προσβάλλει μνημεία, πολιτιστικούς χώρους γενικά, ιδιωτικούς χώρους ή οτιδήποτε. Προφανώς κάτι άλλο τους έχει πειράξει σε όλο αυτό, αλλά πάλι χρησιμοποιούν στα ΜΜΕ τις γνωστές αυτές ανακοινώσεις περί βανδαλισμών κ.λπ. Αλήθεια αν ρωτήσετε κάποιον από αυτούς του δήμου που έχουν παιδεία και αγωγή και μόρφωση και το δείχνουν άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια σαν δήμος, από πότε είναι ζωγραφισμένο σε αυτά τα χρώματα το θεατράκι κανένας δεν θα ξέρει .Ασχολήθηκαν 15 Μάη 2017».

Προσθέτουν τα εξής: «Λυπούμαστε για αυτή την ανακοίνωση του δήμου διότι και σε μία συνάντηση π έγινε με τον κ. δήμαρχο και στην οποία ήταν καλεσμένοι και διάφοροι άλλοι εμφανιστήκαμε εμείς μόνο και κανένας άλλος, συμφωνήσαμε όλοι που ήμασταν σε αυτή την αίθουσα ότι δεν είναι ωραίο να βλέπεις γραμμένες στους τοίχους τα χίλια δυό που μπορεί να ενοχλούνε κιόλας με το νόημα τους και προτείναμε ένα φεστιβάλ γκράφιτι του οποίου το project θα το παρουσιάζαμε στην επόμενη συνάντηση που θα κάναμε με τον κ. δήμαρχο». Τονίζουν ότι περιμένουν τη δεύτερη συνάντηση με τον κ. Μπέγκα. Καταλήγουν λέγοντας ότι «σαν οπαδοί προσέχουμε την πόλη και τους τοίχους της ποιο πολύ από εσάς κύριοι και κυρίες της δημοτικής αρχής, χωρίς να μας νοιάζει ποτέ το κόστος. Όπως και άλλα γκρουπάκια ζωγραφίζουν σε διάφορους τοίχους κ σχέδια άσχετα με τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και σχέδια τα οποία έχουμε σεβαστεί και εμείς και το σύνολο των κατοίκων της πόλης μας. Δεν θεωρεί κανένας ότι έγινε βεβήλωση κανενός μνημείου».

ΣΧΟΛΙΑ
ΖΑΡΡΑ ΔΗΜΗΤΡΑ
Καλήμερα άνοιξα το λεξικό για να βρω τι σημαίνει ακριβώς η λέξη βανδαλισμός, καταστροφή έργων τέχνης, άρα δεν χρειάζεται να πάρουμε την βαριοπούλα για να καταστρέψουμε κάτι το οποίο ανήκει ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους ΠΟΛΙΤΕΣ, οποιαδήποτε παρέμβαση η οποια αλλοιώνει την αρχική μορφή του έργου και τον χώρο γύρω από αυτό και έχει ως αποτέλεσμα ΝΑ ΧΑΣΕΙ την καλλιτεχνική του ταυτότητα το έργο είναι βανδαλισμός. Σας ευχαριστώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back