Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η αυστριακή πρεσβεία στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Η αυστριακή πρεσβεία στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/01/2020, 12:10
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η επιτετραμμένη της αυστριακής πρεσβείας στην Αθήνα Μαρτίνα Χέρμαν επισκέφθηκε το δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στα Γιάννενα.

Κυρίως, συζήτησαν πολιτιστικά θέματα, με απώτερο στόχο το σχεδιασμό μουσικών και κινηματογραφικών εκδηλώσεων.

Η κα Χέρμαν συζήτησε με τον κ. Ελισάφ για τις μουσικές εκδηλώσεις που θα γίνουν το καλοκαίρι στα Γιάννενα, αλλά και για  τη συνεργασία στον τομέα του κινηματογράφου, με την προβολή αυστριακών ταινιών.

Η πρεσβεία της Αυστρίας έχει καθιερώσει το «Ελληνοαυστριακό Καλοκαίρι», έναν πολιτιστικό θεσμό όπου συνυπάρχουν ταλαντούχοι μουσικοί από τις δύο χώρες

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την πόλη μας το ενδιαφέρον της αυστριακής πρεσβείας στην Αθήνα, όσον αφορά τη διοργάνωση ποιοτικών εκδηλώσεων στα Ιωάννινα που συμβάλλουν στην επικοινωνία των δύο λαών και στην γνωριμία του ελληνικού κοινού με τα πολιτιστικά δρώμενα της Αυστρίας» ανέφερε ο κ. Ελισάφ.

Η συνάντηση ήταν… μαζική, καθώς πήραν μέρος ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου και οι αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Πήχας, Αριστείδης Παππάς, Γιάννης Αϊβατίδης και Γιώργος Αρλέτος, καθώς και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Αριστείδης Μπαρτζώκας.

ΣΧΟΛΙΑ
Δημήτρης Ζ
Θα ήταν ενδιαφέρουσα μια παράσταση με όνομα "χορεύοντας στα σκουπίδια".
Άννα Δ
Θα συμφωνήσω με τον Δημήτρη Ζ!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back