Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Η ασημένια ζώνη» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Εικόνα του άρθρου «Η ασημένια ζώνη» στο Μουσείο Αργυροτεχνίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/05/2022, 20:59
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την περιοδική έκθεση «Η ασημένια ζώνη» διοργανώνει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς από την Τετάρτη 11 Μαΐου, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας, στα Ιωάννινα.

Η έκθεση παρουσιάζει τα ζωγραφικά έργα που φιλοτέχνησε η Μάρια Μπαχά για την εικονογράφηση του ομώνυμου παιδικού βιβλίου της Χ. Μέγα, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΠΙΟΠ.

«Η ζωγράφος-εικονογράφος Μ. Μπαχά αποδίδει με ευαισθησία την ιστορία και τον παραμυθένιο κόσμο της συγγραφέως, δημιουργώντας ένα εικαστικό σύμπαν με στοιχεία άλλοτε «ονειρικά» και άλλοτε αληθοφανή, συνδέοντας το οπτικό ζωγραφικό υλικό με εκθέματα του Μουσείου Αργυροτεχνίας. Πώς συνδέεται η τέχνη της ασημουργίας με την πόλη των Ιωαννίνων; Πώς η φήμη της γιαννιώτικης αργυροτεχνίας έφτασε μέχρι τα πέρατα του κόσμου; Πώς η τέχνη αυτή ρίζωσε στην καθημερινή ζωή των κατοίκων της πόλης, επηρεάζοντας την οικονομική και κοινωνική τους θέση και διαμορφώνοντας την πολιτιστική ταυτότητα των Ιωαννίνων; Το κείμενο της συγγραφέως συνομιλεί αρμονικά με τις εικόνες, τις οποίες η ζωγράφος δούλεψε ευφάνταστα, με τέμπερες, μολύβια και μελάνια» αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα.

Το εν λόγω παιδικό βιβλίο εντάχθηκε στη Βραχεία Λίστα των Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου 2020.  

Διάρκεια έκθεσης: 11 Μαΐου έως 18 Σεπτεμβρίου

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00

Κλειστά: 15 Αυγούστου

Για τις σχολικές ομάδες είναι απαραίτητη η κράτηση, στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back