Oikonomou pisoi
ΒΙΒΛΙΟ

«Η ασημένια ζώνη»: παρουσίαση βιβλίου και εργαστήρι εικονογράφησης

Εικόνα του άρθρου «Η ασημένια ζώνη»: παρουσίαση βιβλίου και εργαστήρι εικονογράφησης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/05/2022, 16:37
ΒΙΒΛΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το παιδικό βιβλίο «Η ασημένια ζώνη» της Χ. Μέγα σε εικονογράφηση Μάριας Μπαχά παρουσιάζει το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) το Σάββατο 4 Ιουνίου, στις 18:30, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Για το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΠΙΟΠ και είχε ενταχθεί στη Βραχεία Λίστα των Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου 2020, θα μιλήσουν η καθηγήτρια Κατερίνα Πλακίτση, πρόεδρος Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η ζωγράφος-εικονογράφος Μάρια Μπαχά και η συγγραφέας, Χάρις Μέγα. Τον συντονισμό θα έχει η Ουρανία Καραγιάννη, δρ αρχαιολογίας, προϊσταμένη Υπηρεσίας Εκδόσεων ΠΙΟΠ.

Στη συνέχεια, την παιδική ιστορία θα ζωντανέψουν με δραματοποιημένη αφήγηση η συγγραφέας και μέλη της Θεατρικής Ομάδας Ομίλου Πειραιώς, Μαρία Δασκαλάκη, υπεύθυνη της Ομάδας, και Νίκος Καλαντζής.

Την ίδια ημέρα, στο πλαίσιο της ομώνυμης περιοδικής έκθεσης με τα ζωγραφικά έργα της Μάριας Μπαχά για την εικονογράφηση του βιβλίου, που παρουσιάζεται αυτή την περίοδο στο Μουσείο (έως 18 Σεπτεμβρίου), θα πραγματοποιούνται σύντομες ξεναγήσεις με τη συνοδεία της ζωγράφου-εικονογράφου (12:00-14:00), ενώ την Κυριακή 5 Ιουνίου (11:30-13:00) θα γίνει εργαστήρι εικονογράφησης για παιδιά, ηλικίας 7-12 ετών.

Όλες οι δράσεις είναι δωρεάν για το κοινό.

Για τη συμμετοχή στην παρουσίαση και στο εργαστήρι, είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης, στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back