Oikonomou pisoi

Ένσταση, απόρριψη και καταγγελία στο ΓΕΩΤΕΕ

Εικόνα του άρθρου Ένσταση, απόρριψη και καταγγελία στο ΓΕΩΤΕΕ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/02/2023, 15:14

Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, στις εκλογές του ΓΕΩΤΕΕ, καταγγέλλει τις υπόλοιπες παρατάξεις (ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ, ΓΕΚ, Πανεπιστημονική) ότι «συντηρούν το καλπονοθευτικό σύστημα» στις εκλογές.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΕΩΤΕΕ αποτελείται από 15 έδρες. Άρα το μέτρο για μία έδρα στο 15μελές Διοικητικό Συμβούλιο είναι 406 ψηφοδέλτια. Η παράταξή μας έλαβε 443 ψηφοδέλτια και δικαιούται μία έδρα στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΕΩΤΕΕ ακόμη και με τη πιο υπερενισχυμένη αναλογική που θα είχε ανακαλυφθεί από το πιο σατανικό μυαλό…. Έχουμε μάλιστα  και υπόλοιπο 37 ψηφοδέλτια.      Με βάση τα τελικά αποτελέσματα που ενέκρινε η κεντρική εφορευτική επιτροπή το Ενωτικό Κίνημα Για την Ανατροπή δεν λαμβάνει καμία έδρα επειδή διαμορφώνεται το μέτρο με βάση τις ειδικότητες που καταλαμβάνουν τις θέσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο και όχι το σύνολο των μελών του ΔΣ».  

Σημειώνει αντιπαραθετικά, ότι «ενώ δεν ψηφίζουμε ανά ειδικότητα για Διοικητικό Συμβούλιο και Διοικούσες Επιτροπές τελικά οι έδρες μοιράζονται ανά ειδικότητα».

Συμπληρώνει ότι η ένσταση της παράταξης απορρίφθηκε ομόφωνα και ότι «η απόρριψη της ένστασης έχει φαρδιά πλατιά τις υπογραφές των ΔΑΚΕ (ΝΔ)-ΔΗΣΥ(ΠΑΣΟΚ)-ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ (ΣΥΡΙΖΑ) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ (ΚΚΕ) που απαρτίζουν την κεντρική εφορευτική επιτροπή».

Ζητά από το Διοικητικό Συμβούλιο «να προχωρήσει άμεσα σε πανελλαδική συνέλευση όλων των αντιπροσώπων όλων των κλάδων για δημοκρατικές καταστατικές αλλαγές ανάμεσα στις οποίες θα είναι και η απόφαση για εφαρμογή της ανόθευτης απλής αναλογικής. Καλούμε τις Διοικούσες Επιτροπές των παραρτημάτων να πιέσουν σε αυτή τη κατεύθυνση».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back