Oikonomou pisoi
ΒΙΒΛΙΟ

Η «Ανδρομάχη» του Κωνσταντίνου Μπουραντά

Εικόνα του άρθρου Η «Ανδρομάχη» του Κωνσταντίνου Μπουραντά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/11/2017, 14:32
ΒΙΒΛΙΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το νέο βιβλίο «Ανδρομάχη» του Κωνσταντίνου Μπουραντά παρουσιάζουν οι εκδόσεις «Οasis» την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, στις 19:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο καθηγητής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Απόστολος Τρομπούκης, η διευθύντρια Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Ελευθερία Ζερβού και ο συγγραφέας.

Σε σημείωμά του ο κ. Τρομπούκης σημειώνει: «Ο συγγραφέας παρουσιάζεται ονειροπόλος, ευαίσθητος, ευπαθής με πλούσιο ρομαντικό υπόστρωμα και ρομαντική αφετηρία. Η Ελλάδα τον εμπνέει ως παρελθόν, τον θερμαίνει ως παρόν και τον εκστασιάζει ως φύση. Ολόκληρη η πολιτισμική μας κληρονομιά τον συγκινεί. Θέλει να την υμνήσει, χωρίς να γίνει προγονόπληκτος υμνωδός. Φαίνεται ότι γνωρίζει όλες τις μορφές και τις εκφάνσεις που έχει πάρει κατά περιόδους η τραγωδία Ανδρομάχη. Αυτός, όμως, δεν μιμείται καμία. Ο Κώστας Μπουραντάς με την ελευθερία του πνεύματός του, με την ανθρώπινη ευαισθησία του και την ευρύτητα των συλλήψεών του πλάθει τη δική του, σύγχρονη πλέον, Ανδρομάχη».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back