Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 10-02-2020, 17:46
ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το νέο μυθιστόρημα του Βασίλη Γκουρογιάννη παρουσιάζουν το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων και οι εκδόσεις «Μεταίχμιο» την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, στις 19:00, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου.

Το νέο βιβλίο του γιαννιώτη συγγραφέα έχει τον τίτλο «Αναψηλάφηση», και βασίζεται σε γεγονότα και πρόσωπα από την περίοδο της χούντας και μετά. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Βασίλης Νιτσιάκος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, και ο Φίλιππας Φίλιος, τέως δήμαρχος Ιωαννίνων.

Ο συγγραφέας θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου. 

Η εκδήλωση θα γίνει με τη συνεργασία του βιβλιοπωλείου "Αναγνώστης". 

Περιγραφή του βιβλίου:  Ο ήρωας του βιβλίου –μέλος μιας αριστερής, αντιστασιακής οργάνωσης κατά τη δικτατορία, η οποία εξαρθρώθηκε από τους χουντικούς– καταφεύγει στη Βαρκελώνη, όπου διαπρέπει ως κλασικός φιλόλογος και ομηριστής. Με τις ψυχικές και σωματικές κακοποιήσεις που φέρει, δεν επιστρέφει στην Ελλάδα παρά πενήντα χρόνια αργότερα. Στην Ελλάδα του σήμερα. Βρίσκει μια χώρα σε πολιτική, οικονομική, ηθική, γλωσσική παρακμή, βουτηγμένη στον αμοραλισμό και στην αμάθεια. Δεν μπορεί να την αντέξει. Οι παλιοί σύντροφοι έχουν μεταλλαχτεί, ακολούθησαν δρόμους εντελώς αντίθετους από την αρχική ιδεολογία τους, άλλοι περιφέρονται κομματικά, άλλοι καταδικάστηκαν για διαφθορά και οι αξιοπρεπέστεροι έχουν εξαφανιστεί – μια εμπλοκή του βιολογικού καθαρισμού της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας επιτρέπει πάντα στα πολιτικά περιττώματα να επιπλέουν.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
iper piso solidus