dodoni back
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

H άλωση του Γουέμπλεϊ

Εικόνα του άρθρου H άλωση του Γουέμπλεϊ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/10/2024, 08:12
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η εθνική του Ιωάν Γιοβάνοβιτς πήρε ένα ιστορικό «διπλό» μέσα στο Γουέμπλεϊ, από την Αγγλία με 2-1, με δύο γκολ του Βαγγέλη Παυλίδη, σε ένα ματς που θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί ακόμα πιο θριαμβικά.

Οι παίκτες της εθνικής Ελλάδας μπήκαν στο ματς φανερά φορτισμένοι από τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ, δίνοντας υπόσχεση ότι παίζουν και γι αυτόν. Η απώλεια του συμπαίκτη τους, ο τρόπος με τον οποίο μερίδα της ελληνικής tv σκύλευσε τη μνήμη του, αλλά και η άρνηση της ΟΥΕΦΑ να αναβάλλει το ματς, είχαν φορτίσει ακόμα περισσότερο το κλίμα.

Η Ελλάδα μπήκε σαφώς καλύτερα και παραλίγο να εκθέσει από νωρίς την κωμική άμυνα των Άγγλων, με τον Μπακασέτα και τον Μαυροπάνο.

Μπροστά η Αγγλία πήγαινε καλύτερα με τους Μπέλιγχαμ και Πάλμερ, δυο κορυφαίους επιθετικούς, ωστόσο ο Πίκφορντ δεν σταματούσε να εκθέτει εαυτόν και συμπαίκτες με τα τρομερά λάθη του.

Στο 49’ ο Παυλίδης πέρασε μέσα από 4 (!) αμυντικούς έκανε το 0-1 και οι παίκτες το πανηγύρισαν με φανέλα του Μπάλντοκ.

Η Αγγλία προσπάθησε να πιέσει, ειδικά με τον Γουότκινς και τον Μαντουέκε που μπήκαν αλλαγή, αλλά είτε ήταν άστοχοι, είτε η ελληνική άμυνα ήταν αποτελεσματική.

Στο 83’ ο Μπέλιγκχαμ ισοφάρισε με ωραίο σουτ που δεν κατάφερε να αποκρούσει ο Βλαχοδήμος.

Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων όμως, ο Παυλίδης ήταν και πάλι στο σωστό σημείο για να εκμεταλλευτεί την απίθανη σύγχυση των άγγλων αμυντικών και να κάνει το 1-2, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της εθνικής, η οποία βλέπει ακόμα πιο αισιόδοξα την πρώτη θέση στον όμιλο, στο Nations League.


Βαθμολογία

Ελλάδα 9

Αγγλία 6

Ιρλανδία 3

Φινλανδία 0

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3