Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης, ο πολιτικά υπεύθυνος για την αδυναμία της κυβέρνησης να περιστείλει την ακρίβεια στην Ελλάδα, συνεχίζει να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα, με τρόπο που ρέπει προς τη γραφικότητα πλέον.
Με ανάρτησή του στο τουίτερ μας πληροφορεί ότι έκανε… κατόπτευση τιμών σε σούπερ μάρκετ της Αγγλίας «όπου βρέθηκε χτες» και τις «φωτογράφισε» για να «βγάλουμε συμπεράσματα» ότι δεν πρόκειται για ελληνικό, αλλά για παγκόσμιο πρόβλημα.
Πέραν του γεγονότος ότι για την «αυθόρμητη σύγκρουση» του υπουργού που «βρέθηκε στην Αγγλία» και είπε να περάσει από τα σούπερ μάρκετ, σίγουρα εργάστηκε το επιτελείο του για να παραθέσει γραφικό με σύγκριση τιμών, ο κ. Γεωργιάδης ισχυρίζεται ότι ο έλληνας και ο άγγλος καταναλωτής είναι στην ίδια οικονομική μοίρα.
Χθες που βρέθηκα στο ΗΒ επισκέφθηκα ο ίδιος δύο γνωστές αλυσίδες Super Market για να δω τις τιμές. Τις φωτογράφισα και σας παρουσιάζω την σύγκριση με μας. Τα συμπεράσματα δικά σας…η Ακρίβεια παραμένει ένα παγκόσμιο πρόβλημα όσο και αν αυτό δεν συμφέρει την Αντιπολίτευση pic.twitter.com/RJOHyR4LHS
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) February 28, 2023
Το ενδιαφέρον είναι ότι «απλά και ευτελή» καθημερινά προϊόντα, ακόμα και στο προσεγμένο γραφιστικά στοιχείο του κ. Γεωργιάδη, έχουν σχεδόν τις ίδιες τιμές στην Αγγλία και στη Βρετανία, όπως πχ το χαρτί κουζίνας ή και ακριβότερες, όπως τα μήλα και τα λεμόνια.
Ο σφόδρα λαϊκιστής υπουργός της κυβέρνησης σπεύδει μάλιστα να «αντικρούσει» παρατηρήσεις σχετικά με το επίπεδο των μισθών σε Ελλάδα και Αγγλία με ερωτήσεις τύπου «ξέρετε πόσο έχουν τα ενοίκια στην Αγγλία;».
Η ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη είναι μια από τις πολλές ανούσιες πολιτικές υπεκφυγές του για να δικαιολογήσει την πολιτική του αδυναμία, να παρέμβει με οποιοδήποτε σοβαρό και δραστικό τρόπο στη χαίνουσα ακρίβεια.
Η σύγκριση προϊόντων ανάμεσα σε διαφορετικά κράτη δεν γίνεται με μια «επίσκεψη στην Αγγλία», όπως του κ. Γεωργιάδη, αλλά με οργανωμένο, συνεπή και επιστημονικό τρόπο. Ειδικά ανάμεσα σε χώρες με διαφορετικές οικονομίες, ισοτιμίες, νομίσματα κ.ο.κ.
Έτσι λοιπόν, ο κ. Γεωργιάδης χρησιμοποιεί κρατικούς πόρους για να πληροφορήσει λανθασμένα, με στοιχεία που δεν στέκονται επιστημονικά.