ΤΟ ΚΛΙΚ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ένας τελικός, δύο ιστορικά ρεκόρ

Εικόνα του άρθρου Ένας τελικός, δύο ιστορικά ρεκόρ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/08/2022, 00:48
ΤΟ ΚΛΙΚ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Γουρλίδικο αποδείχτηκε το μακιγιάζ για τους νεαρούς οπαδούς της Αγγλίας πριν από τον τελικό των δύο ιστορικών ρεκόρ του Euro 2022 γυναικών με την Γερμανία στο Γουέμπλεϊ. Λονδίνο, Κυριακή 31 Ιουλίου 2022. 

Πρώτον η Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών της Αγγλίας ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ιστορία της στην κορυφή της Ευρώπης, καθώς επικράτησε της Γερμανίας με 2-1 στην παράταση του μεγάλου τελικού που διεξήχθη στο Γουέμπλεϊ και σήκωσε στον ουρανό του Λονδίνου το βαρύτιμο τρόπαιο. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα σε τελικό Euro γυναικών για τις Γερμανίδες που μετρούσαν μέχρι τώρα 8 νίκες σε ισάριθμους τελικούς από το 1984, όταν και διεξήχθη για πρώτη φορά η διοργάνωση.

Δεύτερον, ο σημερινός ποδοσφαιρικός αγώνας έγραψε... Ιστορία πριν καν αρχίσει, καθώς σημειώθηκε νέο ρεκόρ προσέλευσης -σε τελικό Euro ανδρών ή γυναικών- με 87.192 φιλάθλους στο Γουέμπλεϊ. Ο συγκεκριμένος αριθμός κατέρριψε το ρεκόρ που σημειώθηκε στον τελικό των ανδρών το 1964 μεταξύ της Ισπανίας και της Σοβιετικής Ένωσης, ο οποίος διεξήχθη μπροστά σε 79.115 θεατές στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» της Μαδρίτης. 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Φωτογραφία: EPA/Neil Hall 


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back