Oikonomou pisoi
ΑΠΟΨΕΙΣ

H αλήθεια είναι στα δόντια

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/03/2017, 12:26
ΑΠΟΨΕΙΣ

Η συζήτηση περί ύφεσης και ανάπτυξης εξελίσσεται όσο περνάνε τα χρόνια σαν το ακόμα διαβόητο ερώτημα των πανελλαδικών για την «αρωγή και την ευδοκίμηση». Η πρωθυπουργική επικοινωνιακή «πατάτα» με τα ποσοστά της ΕΛΣΤΑΤ, που έδωσε τη δυνατότητα μιας καλής «ρελάνς» από την άτυχη σε γενικές γραμμές επικοινωνιακή ομάδα της αντιπολίτευσης, έγραψε πρωτοσέλιδα και απόψεις επί απόψεων τις προηγούμενες μέρες.

Η αλήθεια όμως, είναι στα δόντια. Εάν βλέπετε όλο και περισσότερους γνωστούς με οδοντικά προβλήματα (που βλέπετε σίγουρα), να ξέρετε ότι είναι η πιο καθημερινή υπόμνηση ότι η ύφεση είναι μεγαλύτερη από αυτή που περιγράφουν οι αριθμοί και ότι η ανάπτυξη, δεν είναι αυτή που έρχεται με μείωση μισθών και κόστους εργασίας.

Το πρώτο πραγματικό θύμα μιας δυτικής κοινωνίας σε ύφεση, είναι η οδοντιατρική φροντίδα. Το πρώτο «σκόντο», η πρώτη έκπτωση, η πρώτη υποχώρηση, μετά τον περιορισμό των οριακά ανελαστικών εξόδων, είναι αυτή. Εκεί λοιπόν, στο χαμόγελο μιας κοινωνίας, θα δείτε κάθε φορά αν είναι σε ανάπτυξη ή κάθεται και ασχολείται με τις (άμπαλες) ποδοσφαιρικές μεταφορές των πολιτικών της στο twitter, την ώρα που το βιοτικό της επίπεδο ολισθαίνει αργά και σταθερά.

Ανάπτυξη δεν πρόκειται να υπάρξει, όσο υπάρχουν μέτρα. Και μέτρα θα συνεχίσουν να υπάρχουν στο διηνεκές, ανεξαρτήτως κυβέρνησης, προσώπων και διαπραγμάτευσης, μέχρι να ξαναέρθει το ποσοστό κέρδους στα επιθυμητά επίπεδα. Εκτός εάν….



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back