ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ακριβή Εγνατία ανησυχεί τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Η ακριβή Εγνατία ανησυχεί τη δημοτική αρχή Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/04/2024, 09:18
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η παραχώρηση της Εγνατίας οδού στην κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Egis και η μεγάλη αύξηση του κόστους των διοδίων, προβληματίζει (και) τη δημοτική αρχή.

Το προφανές, ότι δηλαδή ένας δρόμος ακριβαίνει κατακόρυφα σε καιρούς μεγάλης ακρίβειας και κάνει τις μετακινήσεις και μεταφορές πιο δαπανηρές, έγινε θέμα προ ημερήσιας διάταξης.

Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας τόνισε ότι το κόστος χρήσης του δρόμου θα εκτοξευθεί «και θα φτάσει τα επίπεδα των άλλων αυτοκινητόδρομων που έχουν παραχωρηθεί σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες κάτι που σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί θετικό, ούτε για τους απλούς πολίτες που θέλουν να μετακινηθούν μέσω της Εγνατίας για λόγους αναψυχής, ούτε για τις επιχειρήσεις που μεταφέρουν τα προϊόντα τους».

Είπε ακόμα ότι «οι απαλλαγές δημοτών από την καταβολή τιμήματος στα διόδια μπορεί να διατηρήθηκαν μεν αλλά αυτό δεν είναι κάτι που σίγουρα θα ισχύσει δια παντός» και εξέφρασε την ανησυχία του για πιθανή «επανάληψη» της απόφασης για υποχρέωση των φορτηγών να μη χρησιμοποιούν το παράπλευρο δίκτυο, όπως συμβαίνει στην Ιόνια.

Μιλώντας για το ίδιο θέμα, ο Παντελής Κολόκας (Όμορφη πόλη) είπε ότι «βρίσκουν και τα κάνουν» σε ό,τι αφορά τη «διαχείριση» που υφίσταται η πόλη για τους δρόμους.

Η Όλυ Τσουμάνη πρότεινε να υπάρξει απόφαση του σώματος κατά των αυξήσεων και παρεμβάσεις του Δήμου Ιωαννιτών στην επιχείρηση και στο κράτος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back