Oikonomou pisoi Solarhub πίσω

Η αγάπη ως όπλο, στα χέρια των Kiss

Εικόνα του άρθρου Η αγάπη ως όπλο, στα χέρια των Kiss
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/07/2022, 17:00

Πριν από 45 χρόνια, οι KISS ήταν ήδη μια φτασμένη μπάντα, που η σκηνική της παρουσία (ολογράφως: corpse painting before it was cool και κόθορνοι) τους έκανε περιλάλητους και «fuckable» που έλεγε και ο Τζιν Σίμονς.

Παρά την επιτυχία τους όμως, δεν είχαν ακόμα εκείνη την εμπορική αποτύπωση της απεύθυνσής τους. Έβγαζαν άλμπουμ με αδιανόητους, ακόμα για τον Φρανκ Ζάππα, ρυθμούς, είχαν τρομερά κομμάτια, αλλά χρειαζόταν όμως το Love Gun για να γνωρίσουν την (κανονική) πλατίνα και να μπούνε στο Billboard.

Το 1977 λοιπόν, στις 30 Ιουνίου, η γκλαμ τετράδα έβγαλε το Love Gun.

Αν σας αρέσει ο Τύπος, μπορείτε να τον στηρίξετε με μια συνδρομή ή δωρεά, εδώ:

Η σύνθεσή της ήταν εκείνη που θα έμενε για πάντα στο πάνθεον: Starchild, Demon, Spaceman και Catman (όχι αυτός που νομίζετε), ήτοι: Πωλ Στάνλι, Τζιν Σίμονς, Έις Φρέιλι και Πίτερ Κρις.

Ο δίσκος δεν ήταν απλά εμπορικός όμως. Ήταν πολύ ζόρικος για όλα τα δεδομένα του ροκενρόλ και στα αυλάκια του έτρεψε, εκτός από το συνολικό ταλέντο των Νεοϋορκέζων, η λάγνα τους αντίληψη για τα πάντα.

Τα βασικά κομμάτια ήταν εύπεπτο, λαϊκό ροκενρόλ και κάποια εξ αυτών, ήταν έπη: Το I Stole your Love για παράδειγμα ή το Shock Me, όπου τραγουδάει ο Φρέιλι. Αυτός ήταν και ο ήρωας του γεγονότος που αποτέλεσε έμπνευση για το κομμάτι, όταν έπαθε ηλεκτροληξία στη σκηνή, κάπου στη Φλόριδα.

Επίσης, το Plaster Caster, ένας φόρος τιμής στην Σύνθια Όλμπριτον που πέθανε πριν από δύο μήνες, τη δημιουργό ομοιωμάτων, πέους, για τα οποία τα μοντέλα ήταν αστέρες του ροκ (και οι Kiss, φυσικά). Ένας ακόμα απών από αυτό το άλμπουμ, που «έφυγε» πριν από λίγες μέρες, είναι ο Κεν Κέλι που φιλοτέχνησε το εξώφυλλο του δίσκου.

Και τέλος, το ομώνυμο. Το Love Gun είναι ένα από τα κορυφαία κομμάτια του ροκενρόλ, δημιούργημα του Στάνλι και επηρεασμένο από όλες τις ακουστικές πηγές δημιούργησαν την αντίληψη των Kiss για τη μουσική και βασικά, τον Booker T και τους MG’s.

Φέτος, 45 χρόνια μετά το Love Gun, πρώτον οι Kiss το παίζουν ανελλιπώς στις συναυλίες τους και δεύτερον, θα το παίξουν τελευταία χρονιά, καθώς παίρνουν σύνταξη.  


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back