Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Η αέναη περιπλάνηση» στο Σουφαρί Σαράι

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/09/2016, 19:25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έργα της γλύπτριας και ζωγράφου Έπης Νικολακοπούλου θα φιλοξενήσει το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ηπείρου, στο κτίριό του, στο Σουφαρί Σαράι, από 25 Σεπτεμβρίου έως 25 Νοεμβρίου. Η έκθεση με τίτλο«Η αέναη περιπλάνηση» γίνεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Επιτροπής για την Unesco.

Τα εγκαίνια θα γίνουν την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στις 11:30, από την πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής για την Unesco Αικατερίνη Τζιτζικώστα.

«Με υλικά σύγχρονα, όπως το plexiglas και η σιλικόνη, επιτυγχάνει τη διαφάνεια και την ανάγλυφη υφή στην επεξεργασία των χρωματικών συνδυασμών καθιερώνοντας ευρηματικά το προσωπικό της ύφος. Κυρίαρχος παντού ο αιλουροειδής χρωματικός κυματισμός, με έντονα ακρυλικά χρώματα, αναδεικνύει και συμβολίζει την εναρμονισμένη πολυφωνία της φύσης, ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για την Έπη Νικολακοπούλου. Επηρεασμένη από τους μύθους του Αισώπου, έπλασε τη δική της μυθολογία με κεντρικό ήρωα τον αγέρωχο και μεγαλοπρεπή τίγρη...» τονίζει μεταξύ άλλων η Κλέα Σουγιουτζόγλου, ιστορικός τέχνης και επιμελήτρια της έκθεσης.

Η περιήγηση-βιωματική μάθηση στους χώρους της έκθεσης, με τις επισκέψεις των ομάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, καθώς και με τους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής, θα πραγματοποιείται στα γνωστικά αντικείμενα που αναδύονται από τις ενότητες της θεματογραφίας. Το εκπαιδευτικό υλικό θα αναπτυχθεί σε έντυπη και ψηφιακή μορφή για την υποστήριξη του γνωστικού αντικειμένου σε μορφωτικά ιδρύματα, πολιτιστικούς φορείς, καθώς και στις ελληνικές κοινότητες του απόδημου ελληνισμού. Η έκθεση θα είναι ανοικτή καθημερινά, από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back