ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η θετική έκπληξη της Marvel

Εικόνα του άρθρου Η θετική έκπληξη της Marvel
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/05/2021, 21:25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Με το τέλος της phase 3, όταν δηλαδή είδαμε και τον επίλογο με το πιο πρόσφατο Spiderman, ήταν ήδη γνωστό ότι η Marvel και η Disney ετοιμάζονταν να κατακλύσουν την τηλεοπτική οθόνη με ένα…Incident επιπέδου αριθμό σειρών.

Η αμφιβολία και η καχυποψία των οπαδών ήταν έντονη, χωρίς να σημαίνει πάντως ότι υπήρχε κακό προηγούμενο. Τουλάχιστον η Jessica Jones και ο Daredevil ήταν δύο πολύ καλές απόπειρες, στο Netflix.

Αν σας αρέσει ο Τύπος, μπορείτε να τον στηρίξετε με μια συνδρομή εδώ:

Ωστόσο, η αίσθηση ότι οι 12(!) σειρές και το ένα holiday special που ανακοινώθηκαν μεσοπρόθεσμα είναι περισσότερο fast food από ό,τι αντέχει ο οργανισμός, ακόμα και των οπαδών, είναι υπαρκτή.

Το «ορεκτικό» του WandaVision ήταν καλό. Ήταν έξυπνη ιδέα και μια πλοκή που ξεκίνησε σχεδόν στη μέση των πραγμάτων, χωρίς να απογοητεύει με την πλάκα και το –κάπως εφιαλτικό- vintage των πρώτων επεισοδίων.

Το Falcon and the Winter Soldier είναι ε-ξαι-ρε-τι-κό.

Καταρχάς, η σειρά έξι επεισοδίων περιλαμβάνει δύο «δεύτερους» μεν του MCU, αλλά με πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες, ειδικά αυτή του Bucky Μπαρνς (λέγε με σύντροφο στρατιώτη).

Δεύτερον, το F&WS διαθέτει περισσότερους ηθοποιούς πρώτης γραμμής και εμπλέκει πολύ περισσότερο κόσμο από τη γραμμή αφήγησης της 3ης φάσης.

Τρίτον, έχει τον βαρώνο Ζίμο, που είναι βαρώνος, αν δεν είχε γίνει σαφές αυτό και είναι μια ομάδα μόνος του και επίσης, θέτει σοβαρότατα φιλοσοφικά ζητήματα.

Η νέα σειρά έχει επίσης ένα πολύ μεγάλο ποσό χορταστικής κλωτσοπατινάδας, που είναι άλλωστε προαπαιτούμενο για μια θέση στο σύμπαν της Marvel.

To καλύτερο όμως δεν είναι ούτε τα νέα όπλα του Falcon, ούτε το πόσο κακοί είναι οι κακοί.

Είναι ο τρόπος που αφηγείται τα πράγματα και καταλήγει σε έναν επικό μονόλογο του Falcon, που αν τον έβγαζε πχ μπροστά στον έλληνα υπουργό Ανάπτυξης, θα τον κατήγγειλε ως οπαδό του Μαδούρο κ.λπ. Με τον αμερικάνικο πάντα τρόπο, αλλά σε συνδυασμό με τις επιλεκτικές και καίριες παρεμβάσεις του βαρώνου (είναι βαρώνος αν δεν το είχαμε πει…) Ζίμο, η σειρά παίρνει ένα βάθος που δεν ήταν τόσο προφανές ή και δεν υπήρχε, μέχρι τώρα.

Το F&WS είναι πάρα πολύ καλό. «Κοιτάει» και προς τους οπαδούς, εισάγοντας νέες ιστορικές γραμμές και ήρωες, αλλά και στον άσχετο εγκλωβισμένο της καραντίνας που θέλει μια καινούργια σειρά.

Αν το επερχόμενο Loki είναι στην ίδια γραμμή ποιότητας, τότε η τηλεοπτική καταιγίδα της Marvel θα δημιουργήσει καινούργιο, ίσως και μεγαλύτερο από τις ταινίες, κοινό.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back