ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μετά τους Avengers: Η Marvel, από το χειρότερο στο καλύτερο

Εικόνα του άρθρου Μετά τους Avengers: Η Marvel, από το χειρότερο στο καλύτερο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/05/2022, 11:53
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η νέα φάση του MCU, του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel, περνάει βασικά από την εξαγορά των δικαιωμάτων της από τη Disney. Αυτή η τεραστίων διαστάσεων συμφωνία έχει επηρεάσει σημαντικότατα και μάλλον, όχι προς το καλύτερο, τις κινηματογραφικές μεταφορές της Marvel, τις οποίες ή τις αγαπάς ή τις μισείς (ή και αδιαφορείς κιόλας).

Ας δούμε μια προσπάθεια (αυθαίρετης) κατάταξης των «μετά End Game» ταινιών του «μαρβελικού σύμπαντος», μέχρι δεύτερο Dr Strange:

Morbius: Ο Τζάρεντ Λέτο είναι εκνευριστικός, είτε παίζει τον εαυτό του, είτε μεταμφιέζεται σε κάτι άλλο. Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Morbius είναι χαρακτήρας της Sony, αλλά έτσι και αλλιώς, η ταινία σχεδόν δεν βλέπεται.

Eternals: Είχε διαφημιστεί δραματικά πολύ, ως η φυσιολογική «γέφυρα» μεταξύ του End Game και της επόμενης φάσης. Ήταν μια από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις, ένα Bridgerton με σούπερ ήρωες και ίσως, τις πιο άχρωμες ερμηνείες σε ταινία Marvel.

Black Widow: Πολύ κακό για το (σχεδόν) τίποτα. Το throwback της Νατάσα Ρομανόφ απλά έστρεψε πολύ κόσμο στις (πολύ καλύτερες) τηλεοπτικές σειρές της Marvel, το περσινό καλοκαίρι.

Shang Chi: Η Disney δεν επένδυσε απλά στο «κεφάλαιο» της Marvel, αλλά ήδη ξεκίνησε να κυκλοφορεί ταινίες στοχευμένου κοινού. Το Shang Chi δεν ήταν κακό, αλλά ήταν όμως και αδιάφορο…

Spider Man-No Way Home: Η καλύτερη φάση της multiverse εποχής, είναι ένας παλιός γνώριμος: ο ζμπάιντερμαν μοιράζεται την ταινία με τον Doctor Strange, αλλά και με τους παλιούς… εαυτούς του, από τις προηγούμενες σειρές ταινιών, μαζί με τους κακούς τους.

Δείτε το πρόγραμμα των κινηματογραφικών αιθουσών στα Γιάννενα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back