ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γύρος Λίμνης: Ξανά στους γνωστούς δρόμους

Εικόνα του άρθρου Γύρος Λίμνης: Ξανά στους γνωστούς δρόμους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/09/2023, 19:45
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τα 17 χρόνια του, συμπληρώνει φέτος ο Γύρος της Λίμνης, η πιο καθιερωμένη και αναγνωρίσιμη αγωνιστική δραστηριότητα δρόμου, των Ιωαννίνων.

Το σαββατοκύριακο 23-24 Σεπτεμβρίου, το Ioannina Lake Run επιστρέφει με γνωστές φυσιογνωμίες: ο  νικητής των τεσσάρων τελευταίων αγώνων και τρίτος στον περσινό Μαραθώνιο της Αθήνας Κωνσταντίνος Σταμούλης, ο νικητής του περσινού Μαραθωνίου και δεύτερος στον Γύρο Λίμνης το 2022 Χαράλαμπος Πιτσιώλης και ο τέταρτος στον Μαραθώνιο Παναγιώτης Καραΐσκος. Επίσης, η περσινή νικήτρια του Μαραθωνίου και του Γύρου Λίμνης Βασιλικής Κωνσταντινοπούλου, η νικήτρια του Μαραθωνίου και του Γύρου Λίμνης το 2021 Γκλόρια Πριβιλέτζιο, καθώς και η δεύτερη στον περσινό Μαραθώνιο της Αθήνας, Κατερίνα Ασημακοπούλου.

Κοινώς, «celebrity run» για τα δεδομένα των ελληνικών αγώνων δρόμου, και φέτος.

Ο διευθυντής του ILR Ηλίας Σπυριούνης τόνισε μεταξύ άλλων ότι η συμμετοχή φέτος, αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, στα 30 χλμ.

Είπε επίσης ότι θα ήθελε πιο ενεργή παρουσία των θεατών στη διαδρομή, καλώντας συλλόγους, σχολεία και ομάδες να δώσουν το παρών και να ενθαρρύνουν τους αθλητές σε κάθε μέτρο της διαδρομής και όχι μόνο στην αφετηρία και τον τερματισμό, όπου παραδοσιακά συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός θεατών.

Ο κ. Σπυριούνης είπε και το εξής, σχετικά με τις ξενοδοχειακές υποδομές: «Δεν μπορούμε να ανέβουμε σε αριθμό συμμετοχών ψηλότερα, καθώς δεν υπάρχουν κλίνες. Προτρέπουμε όσους θέλουν να συμμετέχουν στο Ioannina Lake Run για φέτος, να εξαντλήσουν τα περιθώρια αναζήτησης, έστω και σε γειτονικές περιοχές, τις λίγες ημέρες που είναι ακόμη ανοιχτές οι συμμετοχές».

Εδώ προφανώς υπάρχει και μια απάντηση για τις πεπερασμένες δυνατότητες, άρα και στοχεύσεις, του τοπικού «τουριστικού προϊόντος»…

Ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου είπε ότι ο Δήμος στηρίζει «ψυχή τε και σώματι» τον αγώνα, ενώ παρόντες ήταν στη συνέντευξη Τύπου και εκπρόσωποι της Τράπεζας Ηπείρου. Η τράπεζα αθλοθετεί τα χρηματικά έπαθλα για τους τρεις πρώτους και πρώτες των 30 χλμ.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Χάρης Λαζάνης δήλωσε «υπερήφανος που η Περιφέρεια Ηπείρου αποτελεί συνδιοργανώτρια».

Εκτός από τον αγώνα των 30 χλμ. την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, θα γίνουν ο αγώνας των 10 χλμ. την ίδια μέρα και των 5 χλμ. μία ημέρα νωρίτερα. Επίσης το πρόγραμμα περιλαμβάνει και φέτος τους αγώνες ψυχαγωγικού χαρακτήρα Μαμά – Καρότσι, Family Run, Παραλίμνιο Δρόμο ΑμεΑ και το Kids Race για μαθητές των τελευταίων τεσσάρων τάξεων του Δημοτικού, με δωρεάν συμμετοχή.

Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του αγώνα, Αγνή Δρίμτζια, αναφέρθηκε και σε δύο ακόμα φετινές δράσεις:

Η πρώτη αποτελεί συνέχεια της φωτογραφικής έκθεσης Stills in Motion, όπου τα φωτογραφικά έργα των Άγγελου Ζυμάρα, Δημήτρη Τοσίδη και Κωνσταντίνου Τσακαλίδη θα «ξαναζωντανέψουν» από τα μέλη του Σωματείου Πτυχιούχων Ανωτάτων Σχολών Εικαστικών Τεχνών Ηπείρου. Κάθε εικαστικός θα αναλάβει να ξαναζωντανέψει το κάθε έργο, δίνοντάς του μια νέα μορφή, με κεντρική ιδέα την ανακύκλωση.

Η δεύτερη δράση είναι η συμμετοχή της διοργάνωσης στη φετινή εκστρατεία για τον Παγκόσμιο Μήνα Alzheimer. Μια ομάδα δρομέων που δημιουργείται με πρωτοβουλία του Κέντρου Ημέρας Άνοιας Ιωαννίνων της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης – ΕΨΕΠ θα πάρει μέρος στον αγώνα των 5 χλμ. διαδίδοντας το μήνυμα «Ποτέ πολύ νωρίς, ποτέ πολύ αργά».

«Νιώθουμε προνομιούχοι που γίναμε μέρος αυτής της διοργάνωσης», τόνισε ο επιστημονικός υπεύθυνος της ΕΨΕΠ, ψυχίατρος Βαγγέλης Παππάς.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back