ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Γυναικείες προσωπικότητες» στα παλιά σφαγεία

Εικόνα του άρθρου «Γυναικείες προσωπικότητες» στα παλιά σφαγεία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/03/2018, 02:16
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την ημέρα της γυναίκας τιμά η ΧΕΝ Ιωαννίνων με μια μεγάλη εκδήλωση που διοργανώνει σήμερα Τετάρτη, στις 19:30, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής», στα παλιά σφαγεία. Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι «Γυναικείες προσωπικότητες της Ελλάδας» σε σκηνοθετική επιμέλεια της Χριστίνας Ράδη.

Οι γυναικείες προσωπικότητες που θα πρωταγωνιστήσουν στην εκδήλωση αυτή, είναι η δημοσιογράφος και πρωτοπόρος του γυναικείου κινήματος Καλλιρρόη Παρρέν, με τη ΧΕΝ να έχει ετοιμάσει ένα θεατρικό δρώμενο. Στο δρώμενο αυτό συμμετέχουν η Ιωάννου Μάνου, η Θεοδοσία Τζίνα, η Αγγελική Πιτσινή και η μικρή Χαρά Νικολίτσα. Το αφιέρωμα θα συνεχιστεί με την Ελένη Μπούκουρα-Αλταμούρα, ζωγράφο του 19ου αιώνα, η τραγική ζωή της οποίας έγινε  θέμα μυθιστορήματος της Ρέας Γαλανάκη. Στη συνέχεια, η αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Βάσω Μέγα θα μιλήσει για τις Γυναίκες στην Αντίσταση, η Αδαμαντία Λιβανού για την πρόεδρο της παγκόσμιας ΧΕΝ Αθηνά Τσουδερού-Αθνασίου, η Γεωργία Παπαδημητρίου για την Ελένη Σκούρα (πρώτη ελληνίδα βουλευτής) και η Νεκταρία Ζαγοριανάκου για τη Μελίνα Μερκούρη. Τέλος, η Ανδρομάχη Μπούνα θα μιλήσει για την Ηπειρώτισσα Γυναίκα.

Στην αφήγηση θα είναι η Σταυρούλα Χαϊδεμενάκου και στο πιάνο η Δήμητρα Ηγουμενίδη. Την εκδήλωση, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, θα προλογίσει η υπεύθυνη της ομάδας ΧΕΝ Ιωαννίνων Πόπη Στεφανίδη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back