Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Το Google Street View «βουτάει» σε κρατήρα ενεργού ηφαιστείου

Εικόνα του άρθρου Το Google Street View «βουτάει» σε κρατήρα ενεργού ηφαιστείου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/03/2017, 15:51
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Τη δυνατότητα περιήγησης μέσω Google Street View στο ηφαίστειο Μαρούμ, μία από τις μεγαλύτερες λίμνες λάβας στον κόσμο, στα νησιά του συμπλέγματος Βανουάτου, ανακοίνωσε η Google.

Πρόκειται για ένα αρχιπέλαγος 80 μικροσκοπικών νησιών, γεμάτα πλούσια βλάστηση, ζούγκλες, παρθένες παραλίες με μαύρη άμμο και εννέα ηφαίστεια.

Για να καταγραφούν οι λήψεις αυτού του θαύματος της φύσης, η Google συνεργάστηκε με τους Τζορτζ Μακλέι και Κρις Χόρσλι, που είναι εξειδικευμένοι εξερευνητές. «Καταδύθηκαν» 400 μέτρα στον κρατήρα του Μαρούμ με το Street View Trekker και συνέλεξαν φωτογραφίες 360 μοιρών από το ηφαίστειο, τη λίμνη λάβας αλλά και του γενικότερου τοπίου.

«Ήταν σαν να κοιτάς την επιφάνεια του Ήλιου» είπε για την εμπειρία του ο Μακλέι, που επίσης επισκέφθηκε το χωριό Έντου στα βάθη ενός τροπικού δάσους. Εκεί γνώρισε τον Αρχηγό Μόουζες, που μίλησε για τα δύο ηφαίστεια του νησιού, τα Μαρούμ και Μπένμποου. «Είναι διάβολοι και μπορούν να θυμώσουν ανά πάσα στιγμή. Πιστεύουμε ότι το Μπένμποου είναι ο άνδρας και το Μαρούμ η γυναίκα. Όταν τσακώνονται μεταξύ τους γίνεται έκρηξη, που σημαίνει ότι πρέπει να κατευνάσουμε το πνεύμα θυσιάζοντας ένα γουρούνι».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back