ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Google Magic Editor για να μεταμορφώσετε τις φωτογραφίες σας

Εικόνα του άρθρου Google Magic Editor για να μεταμορφώσετε τις φωτογραφίες σας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/05/2023, 14:19
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η Google προσθέτει τη τεχνητή νοημοσύνη (AI) στην εφαρμογή Photos σε μια λειτουργία που ονομάζεται Magic Editor και η οποία επιτρέπει στους χρήστες να αλλάξουν το περιεχόμενο των φωτογραφιών τους.

Η Google λέει ότι το Magic Editor χρησιμοποιεί ένα μείγμα από γεννητική τεχνητή νοημοσύνη και άλλες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης για να επιτρέψει σε οποιονδήποτε να κάνει συγκεκριμένες αλλαγές σε μια εικόνα, όπως το θέμα, τον ουρανό ή το φόντο.

Για παράδειγμα, η Google λέει πώς η τεχνολογία είναι ικανή να μετακινήσει το θέμα μιας φωτογραφίας προς τα δεξιά, να αφαιρεί ανθρώπους στο φόντο, να διαγράφει ένα λουρί τσάντας και να αλλάξει τον ουρανό με λίγες μόνο κινήσεις.

Η εταιρεία προχωρά ακόμη περισσότερο με το δεύτερο παράδειγμά της. Εκτός από την αλλαγή του ουρανού, το Magic Editor είναι σε θέση να δημιουργήσει περιεχόμενο εκεί που δεν υπήρχε. Συγκεκριμένα, είναι σε θέση να συμπληρώσει μια δέσμη μπαλονιών και να επεκτείνει ένα παγκάκι προς τα δεξιά από την αρχική του θέση, αλλάζοντας έτσι την αρχική εικόνα.

«Χρησιμοποιώντας το Magic Editor, θα μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε νέο περιεχόμενο για να συμπληρώσετε τα κενά μετά την επανατοποθέτηση του θέματός σας. Πάρτε αυτή τη φωτογραφία ενός αγοριού στα γενέθλιά του», αναφέρει η Google.

«Είναι μια καλή φωτογραφία, αλλά θα μπορούσε να είναι καλύτερη αν ήταν μπροστά και στο κέντρο. Με τη δύναμη της γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης, μπορείτε να δημιουργήσετε περισσότερα παγκάκια και μπαλόνια για να καλύψετε αυτά τα κενά και θα ενσωματωθούν άψογα στη φωτογραφία σας. Το τελικό αποτέλεσμα; Μια εκπληκτική φωτογραφία που αποτυπώνει την αίσθηση της μεγάλης του ημέρας».

Η εταιρεία λέει ότι η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη σε «επιλεγμένα τηλέφωνα Pixel» -ίσως αυτό σημαίνει ότι θα είναι αποκλειστική για τα φημολογούμενα Pixel 8 και 8 Pro.

Με πληροφορίες από Google, PetaPixel, theverge



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back