ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Google: Θα διαγράψει ανενεργούς λογαριασμούς

Εικόνα του άρθρου Google: Θα διαγράψει ανενεργούς λογαριασμούς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/08/2023, 22:42
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η Google προχωρά με το σχέδιό της να διαγράφει λογαριασμούς που είναι ανενεργοί για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Οι λογαριασμοί δεν θα διαγραφούν μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, αλλά η Google θα αρχίσει να στέλνει προειδοποιητικά emails στους χρήστες που επηρεάζονται.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τη νέα πολιτική τον Μάιο, λέγοντας ότι αποσκοπεί στην πρόληψη κινδύνων ασφαλείας: Εσωτερικά ευρήματα δείχνουν ότι οι παλαιότεροι λογαριασμοί είναι πιο πιθανό να βασίζονται σε ανακυκλωμένους κωδικούς πρόσβασης και λιγότερο πιθανό να χρησιμοποιούν σύγχρονα μέτρα ασφαλείας, όπως η επαλήθευση δύο βημάτων, καθιστώντας τους πολύ πιο ευάλωτους σε θέματα όπως το phishing, το hacking και το spam.

Οι πρώτοι λογαριασμοί που θα κοπούν είναι αυτοί που δημιουργήθηκαν και στη συνέχεια δεν επισκέφθηκε ποτέ ξανά ο χρήστης, είχε δηλώσει η Google τον Μάιο.

«Θέλουμε να προστατεύσουμε τις προσωπικές σας πληροφορίες και να αποτρέψουμε οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο λογαριασμό σας, ακόμη και αν δεν χρησιμοποιείτε πλέον τις υπηρεσίες μας», έγραψε η Google στην ενημέρωση της πολιτικής της την περασμένη Δευτέρα.


Οι εξαιρέσεις

Υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις στην πολιτική της: Λογαριασμοί με κανάλια στο YouTube, υπόλοιπα σε δωροκάρτες, αυτοί που έχουν χρησιμοποιηθεί για την αγορά ενός ψηφιακού αντικειμένου όπως ένα βιβλίο ή μια ταινία και αυτοί που έχουν δημοσιεύσει εφαρμογές που είναι ενεργές σε μια πλατφόρμα όπως το κατάστημα Google Play, ανέφερε η εταιρεία τη Δευτέρα.

Για να σώσετε τον λογαριασμό σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδεθείτε  σε οποιαδήποτε υπηρεσία Google τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο χρόνια και ίσως να διαβάσετε ένα email, να παρακολουθήσετε ένα βίντεο ή να εκτελέσετε μία μόνο αναζήτηση, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back