Oikonomou pisoi
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Γκόντας υπέρ παρέλασης της εθνοφυλακής

Εικόνα του άρθρου Γκόντας υπέρ παρέλασης της εθνοφυλακής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/02/2019, 15:14
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η απαγόρευση παρέλασης της εθνοφυλακής που ισχύει από το 1986, αλλά «ανανεώνεται» νομοθετικά, χωρίς ωστόσο αυστηρή εφαρμογή της σχετικής απόφασης, ενόψει εθνικών γιορτών, προκάλεσε αυτή τη φορά την αντίδραση του υποψήφιου δημάρχου Νίκου Γκόντα.

«Αναιτιολόγητη και εντελώς αχαρακτήριστη είναι η απόφαση των ‘υπεύθυνων’ αρχών  να απαγορεύσουν την παρέλαση της εθνοφυλακής της περιοχής μας στα Ελευθέρια της  πόλης  των Ιωαννίνων» αναφέρει η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία, η οποία υπερθεματίζει, υποστηρίζοντας ότι «πρόκειται για μια πρωτοφανή  πράξη».

Ωστόσο αυτό δεν είναι ακριβές, καθώς έχουν υπάρξει και πιο πρόσφατες απαγορεύσεις. Τα τμήματα εθνοφυλακής παρέλαυναν τα τελευταία χρόνια, όταν και λειτούργησαν πιο ενεργητικά οι λέσχες εφέδρων και στα Γιάννενα. Οι πιο πρόσφατες απαγορεύσεις παρελάσεων, προέκυψαν όταν εθνοφύλακες φώναξαν εθνικιστικά συνθήματα σε παρελάσεις, αλλά και με τη χρήση του οπλισμού σε επεισόδιο στους Φούρνους. Η δράση τους έφτασε μέχρι τη Βουλή, χωρίς πάντως να σημαίνει ότι όλα τα στελέχη της εθνοφυλακής είναι κατ’ ανάγκη ακροδεξιοί.

Τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι «σώμα εθελοντών Ελλήνων η Εθνοφυλακή,  η οποία σαν σκοπό έχει την προάσπιση των ελληνικών συμφερόντων και οι οποίοι διαπνέονται από εθνικά και πατριωτικά ιδεώδη, διαθέτουν τους εαυτούς τους στην υπηρεσία της πατρίδας αφιλοκερδώς».

Και εδώ πάντως η παράταξη Γκόντα συλλαμβάνεται κλέπτουσα οπώρας, καθώς προβλέπεται ημερήσια αποζημίωση 15 ευρώ για τους εθνοφύλακες που προσλαμβάνονται για τη φρούρηση αποθηκών πυρομαχικών, καυσίμων, υλικών επιστράτευσης και λοιπών εγκαταστάσεων του Στρατού Ξηράς

Η παράταξη καλεί όσους αποφάσισαν για αυτή την απαγόρευση της παρέλασης, «να άρουν την απόφαση και να επιτραπεί πάραυτα η  παρέλαση, συνεχίζοντας την παράδοση, η οποία έχει καθιερωθεί από την ημέρα δημιουργίας του σώματος της εθνοφυλακής».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back