Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 4-12-2020, 08:40
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων συμμετέχει και στην φετινή, 8η Γιορτή Πολυγλωσσίας που διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης διαδικτυακά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Σήμερα Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα το παράρτημα της ΑΡΣΙΣ Ηπείρου διοργανώνει την εκδήλωση με τίτλο: «Πολυγλωσσία ‘Στο Σπίτι μας».

Θα προβληθεί η ταινία Μικρού Μήκους με τίτλο «Αhl Ar – Ra'y» (Άνθρωπος της γνώμης), που εστιάζει στην καθημερινότητα ασυνόδευτων ανηλίκων από διαφορετικές χώρες καταγωγής, οι οποίοι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τη δυσκολία αλλά και τη μαγεία της πολυγλωσσίας. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές της ταινίας.

Για εγγραφή στην εκδήλωση (θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης) πατήστε εδώ: https://forms.gle/B51BvWDFzn3HhQQ27

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση ακολουθήστε το σύνδεσμο

https://authgr.zoom.us/j/92582901041

Τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στις 6 το απόγευμα και η εκδήλωση διάρκειας δύο ωρών με τίτλο «Πολιτισμικός διάλογος μέσα από τις γλώσσες των προσφύγων και των μεταναστών».

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα συζητηθεί το θέμα «Διαχείριση της πολυγλωσσίας στην εκπαίδευση: καλές πρακτικές και σχολική διαρροή των ανήλικων προσφυγόπουλων που ζουν σε ξενώνες και διαμερίσματα ημιαυτόνομης και αυτόνομης διαβίωσης». Εισηγητές θα είναι στελέχη της ΑΡΣΙΣ, ψυχολόγοι, εκπαιδευτικοί, συντονιστές δομών φιλοξενίας, διαμερισμάτων ημιαυτόνομης κι αυτόνομης διαβίωσης της οργάνωσης. Ονομαστικά αναφέρονται οι Κέλυ Πέτρου, Tatiana Igic Keklili, Μαρία Κουσκούκη, Γιώργος Στεφανίδης.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης έχει τίτλο «Η 'γλώσσα' των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για το προσφυγικό» και εισήγηση θα κάνει ο δημοσιογράφος Κώστας Κεκελιάδης, υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της ΑΡΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη.

Για εγγραφή στην εκδήλωση (θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης) πατήστε εδώ https://forms.gle/dN3EXKj7TcgKdGf19

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση ακολουθήστε το σύνδεσμο

https://authgr.zoom.us/j/95244361170

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα