ΚΟΣΜΟΣ

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: «Βάλτε τέρμα ‘στο λουτρό αίματος’ στο Χαλέπι

Εικόνα του άρθρου Γιατροί Χωρίς Σύνορα: «Βάλτε τέρμα ‘στο λουτρό αίματος’ στο Χαλέπι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/09/2016, 23:06
ΚΟΣΜΟΣ

Η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) κάλεσε σήμερα τη Συρία και τη Ρωσία να θέσουν τέρμα «στο λουτρό αίματος» στο Χαλέπι καθώς τα αεροπλάνα «ρίχνουν κατά ριπάς βόμβες στην πόλη».

«Όλο το ανατολικό Χαλέπι έχει γίνει ένας τεράστιος στόχος», δήλωσε ο διευθυντής επιχειρήσεων των MSF, Σίσκο Βιγιαλόνγκα ο οποίος κάλεσε «τη συριακή κυβέρνηση και τους συμμάχους της να θέσουν τέρμα στους βομβαρδισμούς που προκαλούν λουτρό αίματος μεταξύ των αμάχων».

«Τα αεροσκάφη του συνασπισμού του οποίου ηγείται η Συρία ρίχνουν κατά ριπάς βόμβες στην πόλη», πρόσθεσε ο επικεφαλής των MSF, ο οποίος εκτίμησε πως η «συριακή κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει τους συστηματικούς βομβαρδισμούς» και πως «η Ρωσία, ως αναντικατάστατος πολιτικός και στρατιωτικός σύμμαχος της Συρίας, έχει την ευθύνη να ασκήσει την επιρροή της προκειμένου να το σταματήσει αυτό».

Μεταξύ 21 και 26 Σεπτεμβρίου, τα νοσοκομεία του Χαλεπίου που βρίσκονταν ακόμη σε λειτουργία δέχθηκαν περισσότερους από 822 τραυματίες, από τους οποίους τουλάχιστον 221 παιδιά, και παρέλαβαν περισσότερους από 278 νεκρούς, από τους οποίους τουλάχιστον 96 ήταν παιδιά, ανέφεραν οι MSF επικαλούμενοι την υγειονομική διεύθυνση του ανατολικού Χαλεπίου.

«Οι ασθενείς πρέπει να περιμένουν ώστε άλλοι να πεθάνουν για να έχουν την ελπίδα να εξασφαλίσουν ένα κρεβάτι. Δεν διαθέτουμε παρά μόνο τρεις αίθουσες χειρουργείων«, δηλώνει ο δρ Αμπού Ουάσιμ, ο οποίος διευθύνει το τραυματολογικό νοσοκομείο στο ανατολικό Χαλέπι, μια δομή που υποστηρίζεται από τους MSF.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back